Ďalšia provokácia USA a NATO proti Rusku - vojenské manévre v Ukrajine

06.09.2014 00:07
 

Bez ohľadu na napätú situáciu v Ukrajine sa budú konať v západnej Ukrajine veľké manévre NATA aj za účasti amerických vojakov. Budú trvať dva týždne - od 13. do 26. septembra. Podľa vyhlásenia poľského ministerstva obrany sa popri Ukrajine, USA a Nemecku manévrov zúčastní aj Poľsko, Rumunsko, Moldavsko, Bulharsko, Španielsko, Estónsko, Veľká Británia, Litva a Nórsko. 

Nastávajúce manévre v Ukrajine narazili, pochopiteľne, na silnú kritiku Ruska. Ruský generálplukovník Leonid Ivašov ich pokladá za nehoráznu provokáciu a

tiež vyjadril názor, že v čase, keď v Ukrajine prebieha de facto občianska vojna, tak je to od Západu nezodpovedné demonštrovať takto podporu pre samozvanú kyjevskú vládu.

 

Môj komentár:

 

Ak by bol generálnym sekretárom NATA rozvážny muž s charakterom a s vlastnou mienkou a nie poslušná a devótna americká bábka - Dán Rasmussen - tak by sa tieto provokačné manévre nemohli konať.

Ako dánsky premiér si Rasmussen uvedomil, že po skončení svojej vlády bude pre jeho ďalšiu kariéru veľmi prospešné, ak sa dá plne do "služieb" Washingtonu. Ešte počas svojho vládnutia v Dánsku podporoval s veľkým entuziazmom prepadnutie Iraku armádou USA. Veľkohubo vyhlasoval, že Západ presne vie, že Saddam vlastní zbrane masového ničenia a že preto je americký vpád do Iraku oprávnený. Pritom tento hlupak nevedel nič, len podlízavo opakoval klamstvá amerického prezidenta Busha. Mimochodom, veľa krajin na svete vlastní skutočne takéto zbrane a nikto ich za to neprepadne. Vlastní ich samozrejme aj USA.

Adekvátne pravidlám, ktoré platia v najvyšších kruhoch USA, tak každý, kto sa dá do služieb Washingtonu, bude aj náležite odmenený. Plati to aj pre Rasmussena - pravú ruku USA v NATO a do funkcie jeho generálneho sekretára ho samozrejme dosadil Washington.