Dal príkaz k vykonaniu atentátu v Straßburgu Macron?

17.12.2018 23:34

Po atentáte žiadal  pravicový politik Nicolas Dupont-Aignan od vlády v Paríži, aby okamžite vypovedala z krajiny cudzincov, ktorí sa dopustili závažného zločinu. 

Macron niečo také odmietol – prečo ale chráni ľudí, ktorí sú hrozbou pre Francúzsko? Dupont-Aignan okrem toho kritizoval, že títo ľudia, ktorí boli francúzskou tajnou službou označení za nebezpečných pre spoločnosť, sa napriek tomu môžu voľne pohybovať.

Proti tejto kritike sa postavil Cédric Villani, poslanec Macronovej vládnej strany LREM- La République En Marche, ktorý obvinil Marine Le Pen a Nicolasa Dupont-Aignana, že takto len chcú momentálnu situáciu politicky využiť. Okrem toho povedal, že aj sociálne siete poskytujú v tejto situácii priestor pre manipulovanie verejnej mienky.

Macron je pod obrovským tlakom. Na jednej strane sú to žlté vesty, ktoré ho tlačia k múru svojimi “nehoráznymi“ požiadavkami a svojou húževnatou vytvalosťou pri ich presadzovaní. A na druhej strane Macronovi dávajú veľmi rázne najavo tí, ktorí ho vyniesli na piedestál moci, že od neho očakávali viac a už v žiadnom prípade nie to, že ustúpi „zberbe“ v uliciach.

V tejto situácii by bolo niečo, čo by odviedlo pozornosť od boja, ktorý s Macronom neúnavne zvádzajú žlté vesty, prípadne vyvolalo ich „súcit“  tým spôsobom, že by sa stiahli zo svojich demonštrácií, veľmi nápomocné prezidentovi.

A niečim takým by bola udalosť, ktorá by veľmi emocionálne otriasla Francúzskom. A atentát v Straßburgu rozhodne patrí k takým udalostiam.

Maxime Nicolle patrí medzi najprominentnejšie osobnosti protestného hnutia žlté vesty a ako som už písal v inom článku, tak často komunikuje s médiámi a zásobuje ich informáciami.

Na facebooku vyjadril svoje silné podozrenie, že za atentátom by mohol byť prezident Macron, aby tak „urobil“ z hnutia žlté vesty, ak budú ďalej demonštrovať, len hordu bezcitných  a neľútostných „banditov“, ktorá stratí všetky sympatie národa.

Okrem iného Nicolle napísal:

„Niekto, kto zamýšľa urobiť taký atentát, ten rozhodne nebude čakať večer o ôsmej niekde v uliciach Straßburgu. Niekto taký by išiel na Champs-Elysées a tam by sa uprostred tisícok ľudí vyhodil do vzduchu……..“

V sociálnych sietiach boli ďalšie podobné vyjadrenia, ktoré obviňujú vládu alebo Macrona, že tento atentát zorganizovali sami.

Najmä na facebooku s názvom La France en colère bolo mnoho podobných výpovedí.