Ctižiadosť nemeckej ministerky obrany, Uršule von der Leyen, nepozná žiadne hranice

25.03.2014 14:05

Von der Leyen vyhlásila ohľadne krymskej krízy (za ktorou stoja USA a EÚ) : "Teraz je pre našich NATO partnerov na východnej hranici EÚ dôležité, aby sme tam ukázali silnú NATO-prezenciu." Inými slovami ministerka chcela  iniciovať preloženie silných NATO-kontingentov na hranice s Ruskom.

Našťastie sú v Nemecku aj rozumní a umiernení politici. Kritika ministerky nenechala na seba dlho čakať. Prišla dokonca aj od jej straníckeho kolegu Norberta Röttgena (CDU), predsedu zahraničného výboru Bundestagu, ktorý povedal nemeckým žurnalistom, že na prípadné vojenské aktivity Putina nebudú nasledovať žiadne militaristické odpovede Západu,

Vyjadril sa tak voči periodiku Neue Westfälische.

Podobne sa vyslovili i ďalší racionálne mysliaci nemeckí politici, ako Rainer Arnold (SPD) i Sigmar Gabriel, vicekancelár (SPD).

 

Môj komentár:    

 

Uršula von der Leyen ukazuje, že je tvrdá, rozhodná a voči nebezpečnému nepriateľovi - Rusku ( veď len takú musí mať o Moskve mienku) - nekompromisná a že je ochotná mu ukázať aj svoju vojenskú silu. Rozhodne je verným a devótnym spojencom USA. Barak Obama musí mať z nej veľkú radosť. Vyslanie NATO vojenských zložiek k hraniciam Ruska by bolo ďalšou extrémnou provokáciou Moskvy a doslova nebezpečné hranie sa s ohňom. Je hanbou Nemecka a veľkou hanbou samotnej von der Leyen, že akceptovala ako žena a ako lekárka, ktorá má život chrániť, pozíciu ministerky obrany, teda funkciu, kde sa pracuje s masove smrtiacimi zbraňami a kde sa rozhoduje o smrti mnohých ľudí na početných miestach našej planéty.