CSU si škodí samo – Seehofer pomstychtivo blokuje Södera

07.07.2018 23:21

Nemôže Horst Seehofer zabudnúť Markusovi Söderovi, že ho „vyhnal“ z kresla bavorského premiéra, kde plánoval  zotrvať ešte niekoľko rokov? To, čo urobil teraz, tomu plne nasvedčuje. Minister vnútra Seehofer prekazil, aby šéf bavorskej vlády Söder mohol splniť svoj hlavný predvolebný sľub – v Bavorsku sa schyľuje k voľbám.

Söder vyhlásil pred niekoľkými týždňami, že nasadí na ochranu bavorských hraníc vlastnú bavorskú políciu. Vtedy to podporil aj Seehofer. Prvým aktom Södera po jeho zvolení začiatkom roka za bavorského premiéra bolo založenie vlastnej bavorskej hraničnej polície, ktorá mala začať s veľmi prísnou kontrolou hraníc. Söder chcel týmto ťahom ukázať, že dokáže robiť to, čo Merkel za žiadnu nechcela  a preto to v Bavorsku vrelo. Zároveň si Söder od toho sľuboval, že tak vezme vietor z plachát AfD v Bavorsku, ktorá získavala čoraz väčšiu priazeň voličov a v súčasnosti je tam druhá najsilnejšia strana.

Hanba Seehoferovi, ktorý sa odrazu zachoval ako pravá ruka Merkel a na základe svojej právomoci ako nemecký minister vnútra nariadil bavorskému ministrovi vnútra, že bavorská hraničná polícia nesmie konať samostatne, ale že môže len podporovať spolkovú políciu.

Takto Seehofer ponížil a degradoval svojho vlastného bavorského premiéra a de facto z neho urobil len "pomocného šerifa" – na škodu Bavorska a na škodu vlastnej strany, ktorej je predsedom.

Nepochopiteľné a hanebné konanie a jednoducho len primitívna pomsta niekdajšieho „kráľa“ Bavorska, ktorého z trónu zosadil Söder. O Seehoferovi je dobre známe, že je priam detinsky precitlivelý a urážlivý a potom aj úkladne pomstychtivý.