Čoraz viac štátov skracuje tzv. Booster-interval očkovania proti Korone na tri mesiace

03.01.2022 23:17

Medzi nimi je napríklad Nemecko, Francúzsko, Austrália, Veľká Británia, Filipíny. V Austrálii bude tento interval z piatich mesiacov skrátený od 4. januára na štyri mesiace a následne od 31. januára na tri mesiace.

Samozrejme, že z toho sú nadšení predovšetkým výrobcovia vakcín, lebo to znamená pre nich ešte tučnejšie zisky a preto možno vychádzať z toho, že za skracovaním intervalov stoja práve oni.

Ak to pôjde takto ďalej, tak čoskoro možno očakávať ďalšie skracovanie intervalu.

To však vyolá len ďalšie vlny protestov. Sú ale aj racionálni a odvážni virológovia, ktorí sa neboja povedať pravdu, hoci svojimi výpoveďami veľmi veľa riskujú.

Renomovaný nemecký virológ profesor Hendrick Streeck povedal pred niekoľkými dňami v interview pre nemeckú systémovú NTV, že to už takto ďalej nemôže ísť, aby boli ľudia napr. každého polroka očkovaní.

A to že sa takto vyjadril práve prof. Streeck, ktorý je členom len nedávno vytvorenej Rady expertov pre spolkovú vládu v Berlíne, je o to pozoruhodnejšie.

Povedal pre NTV aj to, že pre neho je nepochopiteľné, že v Nemecku sa už teraz nahlas hovorí dokonca o štvrtej dávke (mienil tým niektorých kolegov, systémových virológov, ku ktorým nepatrí).

Hendrick Streeck je toho názoru, že ak sa časové rozmedzie medzi jednotlivými dávkami vakcín  neustále skracuje, tak napokon si musíme priznať, že vôbec nefungujú dobre.