Čo západné médiá pri katastrofe letu MH17 zamlčujú

24.07.2014 09:46

Ruské centrum kontroly vzdušného priestoru zistilo, že jedno ukrajinské vojenské lietadlo typu Su-25 sa v deň kastrofy lietadla MH17, pri ktorej zahynulo 298 ľudí, dostalo do tesnej blízkosti havarovaného dopravného lietadla. Ruské ministerstvo obrany žiada Kyjev, aby vysvetlil, prečo jeho lietadlo Su-25 sledovalo dopravné lietadlo, ktoré krátko potom explodovalo. 

Vzdialenosť ukrajinského lietadla od Boeingu sa pohybovala medzi 3 až 5 kilometrami, oznámil žurnalistom generálporučík Andrij Kartopolov v Moskve. Prítomnosť ukrajinského vojenského lietadla je dokumentovaná na videozázname kontrolného centra v Rostove. Keď sa lietadlo zrútilo k zemi, prelietal ponad východoukrajinskym regiónom americký satelit. 

Kartopolov požiadal USA, aby boli snímky a dáta, ktoré satelit urobil, zverejnené. Lietadlo MH17 sa zrútilo v rádiuse dosahu protileteckých rakiet Buk, ktoré má Ukrajina k dispozícii. Bojové lietadlo Su-25 môže dosiahnuť výšku 10 kilometrov a je vyzbrojené raketami vzduch-vzduch a je schopné zasiahnuť cieľ do vzdialenosti 12 kilometrov.

 

Môj komentár:

 

Washington obviňuje Moskvu a ukrajinských povstalcov za zostrelenie lietadla MH17 a tvrdí, že má  na to dôkazy. Dosiaľ ale nič konkrétne nepredložil nezávislej medzinárodnej komisii znalcov. Washington sa len odvoláva na "zaručené informácie" americkej tajnej služby.

Ale že tá často klame a tvrdí nepravdy, to už vieme z nedávnej histórie, keď CIA napríklad dodala podobne "dôkazy" prezidentovi Bushovi, na základe ktorých prepadol pirátskym spôsobom Irak. Neskôr sa ukázalo, že všetko boli len klamstvá. Ani Washington ani Kyjev doosiaľ  nevysvetlili, prečo sa ukrajinské vojenské lietadlo nachádzalo v koridore vyhradenom výlučne civilnej doprave a v tej istej výške a o tom istom čase, keď tade letelo dopravné lietadlo Boeing 777.