Čo robia USA-biolaboratóriá v Ukrajine? Vyvíjajú biozbrane proti Rusku?

11.04.2021 23:21

Čína pred nedávnom povolila  expertem WHO, aby vo Wuhane skúmali, či má korona-vírus tam svoj pôvod. Teraz Čína požiadala prezidenta Bidena, aby urobil to isté a povolil expertom WHO preskúmať americké biolaboratória.

USA sú jediným štátom, ktorý síce podpísal zákaz biozbraní, ale zatiaľ nikdy nepovolili inšpekciu svojich biolaboratórií nezávislými zahraničnými expertmi.

Čínske ministerstvo zahraničia oficiálne požiadalo USA, aby oznámilo podrobne, aké experimenty sa robia v amerických biolaboratóriách v Ukrajine.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničia povedal - ako to uvádza TASR - že USA sú jedinou krajinou, ktorá blokuje vytvorenie špeciálneho kontrolného mechanizmu, v rámci ktorého by bolo možné preskúmať podozrivé biolaboratóriá a tak zistiť, či sa v nich dodržiava konvencia o biozbraniach.

Ďalej hovorca Xiao Lijian žiadal vo štvrtok na tlačovej konferencii v Pekingu od USA, aby podrobne informovali medzinárodné spoločenstvo o svojich bio-experimentoch v Ukrajine.

O.i. povedal:

„Ako viem, tak nedávno Rusko opätovne požiadalo USA o zodpovedanie otázok, ktoré sa týkajú vojensko-biologických aktivít v amerických biolaboratóriách v Ukrajine. Moskva zatiaľ ale stále čaká na odpoveď z USA.“

Len v Ukrajine majú USA 16 biologických laboratórií. Prečo tak veľa a za akým účelom?

V apríli 2020 informovali viaceré ukrajinské televízie – medzi nimi „1 plus 1“ a „New Sone“ – že v Ukrajine sú viaceré americké vojenské biolaboratóriá, v ktorých sa robia experimenty s patogénnymi baktériami, ktoré sú nositeľmi nebezpečných infekčných chorôb.

Predseda opozičnej strany „Opozičná platforma za život“ Viktor Medvedčuk je presvedčený, že americké laboratóriá v Ukrajine podliehajú priamo Pentagonu, a tak sú de facto americkými vojenskými základňami, čo ale ukrajinská ústava v článku 17 dôrazne zakazuje.

Medvedčukova strana si je istá, že americké veľvyslanectvo v Kyjeve je do všetkého involvované a o.i. utajuje informácie o práci dvoch laboratórií, kde sa experimentuje s nositeľmi extrémne nebezpečných infekcií.