Čo prísť „muselo“, to aj prišlo: CDU viní AfD za teror v Halle

11.10.2019 23:37

Neprišlo to hneď, ale prišlo, lebo nutne prísť muselo! Očakával som to s absolútnou istotou, hneď po teroristickom akte v Halle. Minister vnútra v Sasku Anhaltsku Holger Stahlknecht obvinil politikov AfD, že sú „geistige Brandstifter“ – „duchovní podpaľači“, ktorí svojimi rečami a ich obsahmi pripravujú cestu pre neonacistický teror, akým bol aj tento v Halle.

Toto bola ale absurdná a nezmyselná rana hlboko pod pás  s jednoznačným zámerom:

Poškodiť sľubnú pozíciu AfD pred blížiacimi sa voľbami.

Vyzerá to tak, ako keby teroristický akt v Halle prišiel CDU mimoriadne vhod, aby mohla o niečo oprieť svoju štvavú rétoriku voči AfD.

Objavili sa dokonca hlasy, ktoré spochybňujú autenticitu teroru v Halle a jeho priebeh, a uvažujú o možnosti, že to celé bolo trochu inakšie…….a že deň, keď sa to stalo, má podozrivú afinitu ku 27. októbru, keď sú voľby vo východonemeckom Durínsku…..veď AfD pred blížiacimi sa voľbami neustále „nebezpečne“ získava a CDU neustále padá.

Ľavicový Bodo Ramelow už vyjadril veľké obavy, že AfD môže získať až 30 percent.

To čo v súvislosti o Halle a AfD vyjadril Stahlknecht, to zopakoval aj Horst Seehofer a bavorský minister vnútra Herrmann.

Reakcia AfD na ich provokačné a vyslovene tendenčné výpovede nenechala na seba čakať.

Oliver Kirchner, predseda frakcie AfD v krajinskom parlamente Saska Anhaltska povedal, že skutoční duchovní podpaľači sú práve tí, ktorí zneužívajú zabitých v Halle pre svoj volebný boj v Sasku Anhaltsku.

Označil to za cynickú inštrumentalizáciu smrti dvoch ľudí.