Čo povie Trump o Putinovi, to média pretočia, lži zamlčia. Pri SuperBowl tiež

10.02.2017 10:04

Donald Trump je prvý americký prezident, ktorý hovorí to, čo si myslí, a to priamo na rovinu a je tiež prvým prezidentom, ktorý svoje názory a presvedčenia dáva na twitter. Má na to dva dôvody. Chce byť prezidentom, ktorý sa vo veciach, ktoré sú pre neho dôležité, obracia priamo na národ a zároveň tak dáva najavo, že americké médiá sú pre neho posledný odpad, inými slovami majstri klamania a devótni sluhovia politického establišmentu.

V poverení tohto establišmentu vedú média proti nemu, demokraticky zvolenému prezidentovi, trvalú a neobyčajne špinavú vojnu. Atakujú zákerne nielen jeho, ale aj jeho ženu, dcéry a synov.

Aj včera som čítal v západných médiách niekoľko článkov, ktoré o Trumpovi klamali a ktoré prekrúcali jeho výpovede. Jeden, ktorý pranieroval jeho synov, mal titulok Hrôzostrašné hoby Trumpových synov. Išlo o to, že obaja sú náruživí poľovníci. Bol v tom ale jednoznačný úmyseľ pranierovať ich ako nezodpovedných a nemorálnych „vrahov“ úbohých zvierat.

Na svete sú ale desiatky miliónov náruživých poľovníkov a pre milióny Američanov- a medzi nimi mnoho významných politikov, napr. Mitt Romney - patrí poľovačka k základným právam občana. To ale znamená, že potom v zmysle tohto článku sú všetci poľovníci nemilosrdní „vrahovia zvierat“, to ale v článku nebolo povedané. Jeho téza vyznievala jednoznačne tak, ako keby synovia Trumpa boli jedinými „vrahmi“ zvierat na svete.

Teraz uvediem časti z interview, ktoré urobil s Trumpom Bill O´Reilly pred Super Bowl Finale, 5. februára pre Fox News a napriek dohode, že bude uverejnené až po Super Bowl, tak bola časť z neho vypustená do verejnosti už predtým, aby sa zámerne vyvolali ďalšie negatívne emócie proti prezidentovi. K tomu boli odvysielané TV-Spots v rámci tejto obrovskej športovej udalosti, ktoré sa niesli v znamení kritiky prezidentovej migračnej politiky. Celé interview bolo zacielené na difamovanie Trumpa.

 

O'Reilly: Rešpektujete Putina?

Trump: Rešpektujem ho, a...

Reilly: Rešpektujete ho? Prečo? (hneď mu skočil redaktor do reči)

Trump: Ja rešpektujem veľa ľudí…… Je vodcom svojej krajiny a je lepšie byť s Ruskom zadobre, ako nemať s ním dobré vzťahy. A ak nám Rusko pomôže v boji proti IS, čo je dôležitý boj a aj proti islamskému terorizmu v celom svete, tak je to dobre.

Reilly: Správne. Ale on je aj tak vrahom. Putin je jeden vrah. (tu ale mal Reilly pre objektivitu dodať, že ale potom aj Bush a Obama i ďalší americkí prezidenti, i francúzski, atď. boli podobní vrahovia a ešte aj horší. Keďže to nepovedal, tak následne to povedal nepriamo Trump)

Trump:   Je veľa vrahov. Aj my máme celú kopu vrahov. Chlapče, myslíte si, že naša krajina je nevinná? Myslíte si naozaj, že naša krajina je nevinná?

O'Reilly: Ja nepoznám žiadnych politických vodcov, ktorí sú vrahovia. (to bola obrovská nehanebná lož, ktorú Reilly povedal Trumpovi do očí, ako by mal pred sebou najväčšieho hlupáka - obdivuhodné od Trumpa, že ho v tom momente nevyhodil a neskončil rozhovor, ktorý bol len a len provokáciou voči nemu)

Trump: Nuž, pozrite sa len na to, čoho všetkého sme sa dopustili. Urobili sme veľa chýb. Ja, osobne, som ale bol od samého začiatku proti našej vojne v Iraku.

O'Reilly:  Chyby sú ale niečo iné. (ďalšia prekrúcačka redaktora, ktorú Trump následne dal do správneho svetla)

Trump:  Veľa chýb – áno – ale veľa ľudí bolo pritom zabitých. Verte mi, je veľa vrahov medzi nami.

………………………

Jeden z komentárov protitrampových médii, ktoré potom nasledovali ako ohňostroj:

„Trump v podstate vyjadril, že naša americká demokracia a ruská diktatúra sú morálne rovnocenné. A že množstvo zabitých kritických ruských žurnalistov a opozičných politikov v Rusku je z hľadiska morálky to isté, ako zabití v Iraku.“

K tomu dodám: Ak by sme pripustili, že Moskva – čo nikto nedokázal – je zodpovedná za týchto mŕtvych v Rusku, tak ide o desiatky mŕtvych, ale v Iraku je Bush zodpovedný za  tisícky mŕtvych i priamo zavraždených civilistov.

V médiách USA, v médiách EÚ, i v mnohých slovenských (ktoré všetko poslušne preberali), bolo následne rozpútané hotové inferno (ku ktorému sa pripojili aj početní umelci – prívrženci Hillary) proti „zradcovi“ USA – jeho prezidentovi, ktorý len hovorí to, čo si myslí a čo je plnou pravdou.

Americké médiá a časť Američanov tak ničia a pošpiňujú zbytky svojej demokracie, keď upierajú právo na slobodnú mienku dokonca už aj vlastnému prezidentovi, ktorého si zvolili tí, ktorí mu veria. To znamená, že potom sú aj títo všetci – teda väčšina – len nemorálni a nedemokratickí gauneri.

Na záver dodám niečo nepolitické a ľudské o Trumpovcoch.

Jeden zo synov Donalda a Ivany (ten „hnusný vrah“ zvierat), chodieval ako dieťa i dospievajúci mladík každé prázdniny na osem týždňov do Čiech a nadovšetko miloval svojho starého otca Miloša, ktorý ho učil láske k prírode a k zvieratám. Dodnes na to spomína a hovorí, že to patrilo k najkrajšiemu času jeho detstva.