Čo by ste povedali? Žijete v meste so 4500 občanmi, zajtra sa zobudíte a má o 2000 ľudí viac – migrantov!

20.09.2018 23:20

Nikto sa vás nepýtal vopred, či s tým súhlasíte a nikto vám nepovedal, že medzi prišelcami budú s veľkou pravdepodobnosťou kriminálníci, ktorí môžu byť hrozbou pre mužov, ženy i deti. Tomu sa hovorí teror proti vlastnému obyvateľstvu a robí ho politika, ktorá nemá vôbec nič spoločné s demokraciou – je to diktát.

Také mesto existuje – v Nemecku (a nie je jediné tohto druhu). Je na severe krajiny a volá sa Boostedt. Už v apríli 2015 prišlo do mesta 2000 migrantov a boli ubytovaní v bývalej kasárni Bundeswehru. Všetko cudzí ľudia, z cudzích kultúr, a takmer všetko moslimovia. To ale nebolo všetko pre ťažko skúšaný Boostedt.

Začiatkom roku 2017 umiestnili úrady do mesta – opäť bez súhlasu jeho občanov - aj špeciálnu ubytovňu spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, kde boli umiestnení migranti, ktorí nedostali azyl a mali byť odsunutí. To bolo okolo 500 ďalších migrantov. V súčasnosti žije v Boostedte 1230 migrantov.

Klíma v meste je otrávená a vládne strach a neistota. To musí priznať aj primátor König. Hoci je z CDU, tak už postupom času začal aj on dávať najavo, že má plné zuby utečeneckej politiky svojej šéfky Merkel.

Spočiatku svojich občanov utešoval a sľuboval im, že je to len prechodná situácia – aj jemu bolo sľúbené, že ide len o núdzové riešenie a že migranti ostanú v malom meste len krátko. Aj on sa stal len obeťou klamstiev a nedodržaných sľubov, akých boli v tomto smere urobené v Nemecku tisícky. Hnev občanov rástol s narastaním ich obáv a strachov. Mesto je špinavé ako nikdy predtým, obchod s drogami prekvitá, ženy sa obávajú chodiť na ulicu (migranti sú väčšinou mladí muži). Bitky a potýčky sú takmer na dennom poriadku.

Vláda Šlezvicka-Holštajnska napokon musela reagovať. Vznikli obavy, aby sa v malom neodohralo niečo podobné ako v Chemnitzi a aby ľudia pod vplyvom AfD nešli demonštrovať proti kancelárke.

Včera prišla na stretnutie s občanmi vysoká návšteva, z hlavného mesta, z Kielu. Upokojovať a sľubovať (lepšie povedané, zavádzať a zahmlievať) prišiel občanom sám minister vnútra Šlezvicka-Holštajnska, Hans-Joachim Grote, spolu so svojím štátnym tajomníkom, obaja CDU. Prosili občanov, aby vydržali do roku 2024, že potom sa utečencký tábor v meste veľmi pravdepodobne zatvorí (to znamená, že určite nie).

Sľubili aj zvýšenie počtu policajtov. To znamená, že počítajú s tým, že situácia v meste bude ešte nebezpečnejšia.

Občania odchádzali zo stretnutia s politikmi rozčarovaní. Padali tvrdé slová na adresu kancelárky, napríklad aj také:

„Toto sú jej hostia, ale na krku ich máme my. A máme ich doslova na krku, lebo ich prítomnosťou sú ohrozené aj naše krky.“

Je realitou, že malé mesto je preplnené utečencami, s ktorými sa veľká väčšina občanov neidentifikuje a pokladá ich len za nebezpečný element v ich meste. To vyslovene potvrdil aj primátor König.

O.i. povedal: „Medzi migrantami, ktorých tu máme, nie sú takmer žiadni utečenci pred vojnou a pred prenasledovaním a ani žiadne ženy, ktorým hrozilo znásilnenie v ich vlasti“.

Je to tvrdá obžaloba kancelárky a jej hostí. Merkel absolútne ale nezaujíma obrovská problematika vlastných občanov, ktorí sú dennodenne konfrontovaní s utečencami – ona s nimi nežije a ani vedľa nich nebýva – jej cynizmus v tomto smere je príslovečný a neprekonateľný.