Člen špeciálnej jednotky, ktorý pri zásahu v utečeneckom domove riskoval svoj život, bol preto vyhodený z práce

22.09.2018 23:04

Stalo sa tak v stredu v Krefelde. Špeciálna jednotka krefeldskej polície  bola privolaná na zásah do utečeneckého domova, kde hrozilo eskalovanie situácie, keď mala byť z Nemecka vyhostená albánska rodina po zamietnutí jej žiadosti o azyl.

Jeden z členov jednotky mal nalepenú na helme nálepku s drobným nápisom „God will judge our enemies. We'll arrange the meeting” (Boh bude súdiť našich nepriateľov. My zorganizujeme stretnutie).

Nevedno, kto prišiel na to, že muž tým uráža migrantov a že nápis je rasistického chrakteru. Už to je neuveriteľné a zarážajúce. Oveľa absurdnejšie je to, že niekto to udal na Ministerstvo vnútra Severného Porýnia-Vestfálska a napokon absolútnym vrcholom absurdnosti je to, že na základe tohto udania bol dotyčný člen špeciálnej jednotky prepustený a stratil svoje miesto. A to bez toho, aby sa mohol obhajovať a vyvrátiť celý nezmysel.

Riskoval svoj život pri nebezpečnej akcii v utečeneckom domove a preto stratil svoju prácu. Pritom ani jedna veta na nálepke jeho prilby neobsahuje absolútne nič rasistické alebo urážajúce migrantov.

V nemeckej tzv. demokracii sa hodnoty nesmierne posunuli a či prepolarizovali. Demokratická strana AfD, ktorá sa stala druhou najsilnejšou v Nemecku, je etablovanými politikmi označovaná za extrémnu pravicu, ktorá má rasistické štruktúry a preto aj neustále difamovaná. Policajt špeciálnej jednotky je obvinený z urážania migrantov kvôli dvom vetám na nálepke svojej prilby, ktoré neobsahujú ani len najmenší náznak nejakej urážky.

Nemecko sa stáva politicky nebezpečným „Kocúrkovom“, kde je možné mnoho vecí a faktov pretočiť a zneužiť, a to v mene demokracie, ktorá tak už nie je žiadnou demokraciou.