Virológ Mertens: Miešanie sa politikov do záležitostí očkovania je kontraproduktívne

08.07.2021 23:07

Keďže v Nemecku sú sklady s rôznymi vakcínami proti korone čoraz viac preplnené miliónmi nevyužitých ampuliek, ku ktorým pribúdajú ďalšie, tak viacerí politici už dlhšie vyvíjajú tlak na STIKO (Stála Očkovacia Komisia), aby konečne vydala odporúčanie očkovať aj deti a mladistvých. 

Aj z toho je jasne vidieť, že korona a očkovanie proti nej to je predovšetkým obrovský miliardový biznis pre farmaceutický priemysel a pre politikov, ktorí sú s ním prepojení a dostávajú miliónové (korupčné) provízie za svoje „služby“.

Očkovanie v Nemecku už viazne a propagandistické kampane a  sústavné rafinované strašenie ľudí systémovými médiami a politikmi už stráca svoj pôvodný efekt.

Profesor Thomas Mertens šéf STIKO už viackrát povedal, že nie je dôvod, aby boli očkovaní mladiství a deti (už som o tom nedávno publikoval článok).

V tejto súvislosti pripomeniem, že na začiatku „korona-šialenstva“, keď masy ešte podliehali propagande médií a politkov, tak sa so samozrejmosťou hlásalo, že deti a mladistvých  nie je potrebné očkovať, lebo ich imunitný systém je optimálny a dokonale intaktný.

Odrazu to pre systémových virológov a politikov neplatí. Preto vyvíjajú tlak na Mertensa. Spomeniem tu len dvoch z nich:

Šéfka SPD Saskia Esken vyzvala STIKO, aby zmenila svoj názor (tomu sa hovorí vydieranie – lebo dotyčná o virológii a imunitných systémoch nevie takmer nič).

Podobne sa vyjadril aj šéf bavorskej vlády Söder, ktorý má tiež dobré kontakty k farmaceutickým firmám.

Thomas Mertens a jeho STIKO sa ale veľmi rozhodne ohradzujú proti nekompetencii zvonku.

Mertens to rigorózne odmieta:

„STIKO je podľa zákona nezávislá inštitúcia a zasahovanie politikov do jej kompetencií a rozhodnutí je jednoznačne kontraproduktívne a škodlivé.“