Čína oficiálne prelomila moc dolára: Svetová Banka a západné vlády sú zdesené – Musk nadšený!

18.01.2022 23:28

Veľké banky a západné vlády sa toho už dlhšie obávali. Čína oznámila 18. januára, že oficiálne zavádza kryptomenu a že všetky transakcie budú v tejto mene realizované len v rámci blockchain-technologie.

Peking súčasne informoval o tom, že poveril výlučne firmu YuanPay-Group predajom a nákupom svojho nového coinu, ako aj aktivitami slúžiacimi na jeho rýchle uplatnenie sa na trhu.

Predaj čínskeho coinu sa oficálne už aj začal a v súčasnosti je možné zakupovať čínsky coin len od firmy YuanPay-Group za cenu, ktorá je udaná na jej webovej stránke.

Nemecko sa stalo prvou krajinou, kde sa predaj novej čínskej kryptomeny už začal.  Rozhodla tak čínska vláda.

Čínsky minister financií Liu Kang oznámil,  že coin bude na začiatku (18. januára) stáť len 0,01 eur.

Elon Musk bol – ako sám tvrdí – najväčším investorom do kryptomeny za rok 2021. Investoval do bitcoinu 1,5 miliárd dolárov.

Musk sa o Číne vyjadruje s veľkým rešpektom a obdivom. Povedal:

„Závidím Nemecku, že veľká a mocná Čína mu prejavila takú priazeň a bude tak prvou krajinou, ktorá môže investovať prostredníctvom YuanPay-Group do čínskej kryptomeny. Viem veľmi dobre, že keď nejaká veľká firma alebo koncern oznámi, že bude robiť svoje transakcie cez nejaku kryptomenu, tak hodnota jej platidla sa mnohonásobne zvýši. Sotva sa už viem dočkať chvíle, keď  nejaká vláda oficiálne oznámi, že sa napojí na čínsku kryptomenu. Ja osobne i moja firma Tesla v každom prípade tak urobíme.“

Jeden z najlepších finančných expertov v Ázii Tan Eng Chye, prezident National University of Singapore sa vyjadril k novej mene nasledovne:

„Myslím si, že už koncom mesiaca, keď sa  správa o novej čínskej kryptomene a o skvelých možnostiach, ktoré bude ponúkať, rozšíri  po celom svete, tak jej hodnota stúpne minimálne desaťnásobne.“

Možno predpokladať, že Rusko a India sa veľmi rýchlo napoja na novú kryptomenu z dielne Pekingu a že nasledovať bude aj Brazília a určite tento príklad budú nasledovať aj ďalšie ázijské krajiny. Ak na tento vlak naskočí v plnom rozsahu aj Nemecko, ktoré má zo všetkých európskych krajín najväčšie ekonomické väzby na Čínu, tak dolár potom už veľmi rýchlo „doslúži“. 

Čo to bude znamenať pre USA, si  určite vie každý domyslieť. Symbolicky vyjadrené – bude to pád na kolená.