Čína je schopná zničiť americké základne len za niekoľko hodín

01.09.2019 20:40

USA už nie sú najsilnejšou vojenskou mocnosťou v Ázii. Tento uzáver vyplynul z jednej štúdie austrálskej Univerzity Sydney. USA predstihla Čína, ktorá sa stala v Ázii vojensky najsilnejšia.

Čína je schopná svojimi raketami zničiť základne USA v Ázii v priebehu niekoľkých hodín. Autori austrálskej štúdie varujú vo svojom zhodnotení situácie v Ázii, že obranná stratégia USA v obrovskom indopacifickom regióne je vo veľmi zlom stave.

V prípade vojenského konfliktu s Čínou budú USA sotva schopné účinne ochraňovať svojich spojencov.

Čína urobila a robí naďalej veľký pokrok v zlepšovaní svojich zbraní a pri rozširovaní svojho vojenského arzenálu v pororovnaní s USA a ich spojencami.

Čínsky raketový systém je vynikajúci a Čína má k dispozícii veľké množstvo veľmi precíznych rakiet a vytvorila si aj veľmi účinne obranné protiraketové systémy. Číňania majú k dispozícii už niekoľko tisíc veľmi účinných rakiet.

Fakt, že americká vojenská stratégia nie je v dobrom stave, je už dlhšie známy. V minulom roku  informovala Komisia pre obrannú stratégiu USA americký Kongres o tom, že americká armáda by vo vojne s Ruskom utrpela vysoké a neakceptovateľné straty a vojnu s ním by len ťažko vyhrala, pričom nie je vôbec isté, či by ju skutočne vyhrala.