Chelsea Clinton je tvárou veľkej očkovacej kampane, ktorej cieľom je zaočkovať čo najviac detí v USA

10.05.2023 23:17

43. ročná Chelsea Clinton je dcérou Billa Clintona, ktorý bol 42. prezident Spojených štátov amerických. V súčasnosti Chelsea pracuje pre iniciatívu Clinton Health Access Initiative (CHAI), ktorá spolu s WHO, UNICEF, GAVI a nadáciou Billa a Melindy Gatesových vyzýva na očkovanie všetkých amerických detí.

 

Na tento účel bola spustená iniciatíva „The Big Catch-up“. Informuje o tom americké médium "The Defender".

 

WHO 24. apríla hrdo predstavila iniciatívu „The Big Catch-up“. Toto sa má stať „najväčšou očkovacou kampaňou pre deti všetkých čias“(tým sú mienené aj všetky tie, ktoré sa v budúcnosti narodia) v priebehu 18 mesiacov.

 

Okrem CHAI sa na „The Big Catch-up“ podieľajú aj WHO, UNICEF, Gates Foundation, Gavi, Vaccine Alliance a Imunizačná agenda OSN 2030.

 

Chelsea Clinton je podpredsedníčkou CHAI, rodinnej zdravotníckej mimovládnej organizácie. Urobila nasledovné vyhlásenie:

 

„Potrebujeme verejný sektor, ktorý -  v to dúfame - prestane blokovať veci, ako je odstránenie núdzových právomocí v oblasti verejného zdravia, ktorými disponujú štátne zdravotné úrady... Spolupracujeme s WHO a Gatesovou nadáciou a ďalšími, aby sme mohli v najbližších 18 mesiacoch zrealizovať najväčšiu očkovaciu akciu  pre deti a chceme zaočkovať čo najväčší počet amerických detí.“