Cesta do pekla: Ramelow chce zrušiť nemeckú hymnu! Lebo nie sú v nej „zahrnutí moslimovia“?

14.05.2019 22:19

Ministerský predseda spolkovej krajiny Durínsko Bodo Ramelow sa vyslovil za zrušenie nemeckej hymny. Chce ju nahradiť inou hudobnou skladbou. Ale prečo a prečo až teraz?

Mohol tak predsa urobiť už pred mnohými rokmi. A to o to skôr, ak by bol pravdou dôvod, ktorý uvádza. Ramelow tvrdí, že keď počuje nemeckú hymnu , tak vždy pritom musí myslieť na nacistov v tretej ríši a na ich pochody, ktorými demonštrovali svoju neobmedzenú moc.

To je ale naozaj nezmyselné tvrdenie a postráda akúkoľvek logiku. Nemeckú hymnu predsa nezložil nikto pre nacistov v období nacizmu a ona nemôže za to, že ju používali aj nacisti. Melódiu zložil známy skladateľ Joseph Haydn, a to bolo dávno pred treťou ríšov.

Text zložil August Heinrich Hoffmann a je nádherný. Jeho názov je „Lied der Deutschen“ A hymna uzačína krásnymi a vznešenými slovami: „Einigkeit und Recht und Freiheit“ – „Svornosť a Právo a Sloboda“ – a to sú slová, ktoré sú v absolútnom protiklade k tomu, čo hlásali nacisti a v ich verzii nemeckej hymny sa ani nespievali.

Ramelow sa so svojou požiadavkou o novú hymnu ozval až teraz, keď Nemecko zaplavili migranti, a to takmer všetko moslimovia. A Ramelow je za to, aby naďalej vo veľkom do krajiny prichádzali.

Takže podľa neho – to je môj názor – je potrebné kvôli týmto novým občanom Nemecka vytvoriť novú hymnu, ktorej text zohľadní a zahrnie vhodným spôsobom aj ich.