CDU Werte-Union chce Maaßena za ministra vnútra

21.05.2019 23:25

Odkedy sa kancelárka postarala o vyhodenie Hans-Georga Maaßena z pozície šéfa Úradu pre ochranu ústavy, čo možno bezvýhradne považovať len za akt jej pomsty, lebo ju usvedčil z klamstva, tak sa udialo niečo, s čím určite nepočítala.

Merkel bola presvedčená, že mu zasadila rozhodujúci úder a že ho psychicky natoľko zničila, že sa už len rezignovane a pasívne utiahne do dôchodku. Prerátala sa však veľmi.

Maaßen jej to nezabudol a bojuje na rôznych frontoch proti kancelárke a získava čoraz väčší politický vplyv a dostáva sa mu uznanie nielen vo veľkej časti verejnosti, ale počet jeho priaznivcov narastá rapídne aj v radoch CDU. A to nielen v pravicovo-konzervatívnom krídle CDU, ale aj v strede a čo dosť prekvapuje, tak má svojich obdivovateľov aj medzi mladými, ktorí sú zoskupení v Junge Union CDU. A tí všetci si želajú, aby mal opäť konkrétnu politickú funkciu.

Predseda konzervatívnej Werte-Union Alexander Mitsch povedal pre Die Welt, že by chcel, aby sa  Maaßen stal  ministrom vnútra a vyslovil presvedčenie, že veľká väčšina členov a funkcionárov CDU vie dobre, aké veľké sú jeho zásluhy o Nemecko a preto chcú, aby mal zase vplyvnú politickú funkciu.

To bola zároveň aj jednoznačná kritika kancelárky za to, že sa Maaßena absurdným spôsobom zbavila a tým uškodila Nemecku.