Má pád nemeckého lietadla v južnom Francúzsku niečo spoločné s "vedením vojny v zníženom stupni"? - 7. a posledná časť

11.05.2015 22:44

Pozrime sa v súvislosti s Germanwings teraz do Ukrajiny. Meno Kolomojskyj nie je v EÚ veľmi známe - v Ukrajine veľmi. A vráťme sa tu ešte do nedávnej minulosti k letu MH17. Keď sa toto lietadlo nachádzalo asi 20 minút letu od miesta katastrófy, tak bolo navigované letiskom Dnepropetrovsk (jeho šéf je oligarch Kolomojskyj, ktorý bol aj guvernérom gubernie D.-petrovsk) a v tom čase prišlo aj k prerušeniu kontaktu lietadla s vežou letiska. V Ukrajine je verejným tajomstvom, že Kolomojskyj má vzťahy s mafiou. V každom prípade existujú aj obojstranné sympatie medzi vládou Izraela a oligarchom. Dostal dokonca aj izraelský pas.

Je známe aj to, že nenávidí Moskvu a špeciálne Putina. Má vlastnú súkromnú armádu, ktorá bojuje proti Rusom. Má tiež vlastnú tajnú službu.

Dôležitý v tomto prípade je fakt, že len niekoľko dní pred haváriou Germanwings premiér Porošenko pozbavil Kolomojského viacerých dôležitých funkcií. Oligarch, ktorý bol popri milardárovi Porošenkovi ekonomicky, vojensky i politicky najvplyvnejším mužom Ukrajiny, bol pozbavený oficiálnej moci. Prečo to Porošenko urobil? Jeho vyhlásenie znelo v tom duchu, že so svojou armádou zohráva destabilizačnú rolu v mierovom procese.

Každému musí byť jasné, že Porošenko to neurobil celkom dobrovoľne! To vedel samozrejme aj Kolomojskyj. A dobre vedel, komu za to vďačí: predsa Nemecku a Francúzsku, ktoré sa dohodlo s Moskvou a Kyjevom na mierovom riešení ukrajinského problému. V tomto prípade bol oligarch veľkým rušivým faktorom.

No a krátko po zrútení sa kariéry Kolomojského, sa vo Francúzsku za dramatických okolností zrútilo nemecké lietadlo.

Ďalšie uzávery si teraz môže urobiť každý sám.

 

Môj komentár:

 

Oficiálne médiá nám pravdu o tejto katastrófe nepovedia nikdy a nepovedia nám ju ani politici. Pre mňa je jednoznačné, že ju nespôsobil pilot Lubitz a vychádzam z toho, že sa všetko odohralo inakšie, ako to interpretovali médiá.