Carlson sa stretol v Moskve so Snowdenom a aj s Tarou Reade, bývalou poradkyňou Bidena, ktorá z obáv pred ním odišla žiť do Ruska

09.02.2024 21:40

Jeho rozhovor s bývalým zamestnancom amerických tajných služieb trval niekoľko hodín. Ale o čom hovorili, o tom nie sú žiadne informácie a nebol ani určený pre Carlsonovo vysielanie.

 

Možno sa ale domnievať, že Carlson chystá prekvapenie v tomto smere, ale odhalí ho až keď sa vráti do USA. Potom počas pobytu v Moskve hovoril aj s Američankou Tarou Reade, bývalou poradkyňou senátora Joe Bidena, ktorá ho obvinila zo sexuálneho obťažovania.

 

Rozhovor s Reade nahral Carlson pre svoje vysielanie. A určite to bude veľmi zaujímavé vysielanie.

 

Snowden, bývalý predstaviteľ americkej spravodajskej služby, zverejnil v roku 2013 utajované informácie o metódach elektronického sledovania, ktoré používajú americké spravodajské agentúry, vrátane nezákonného odpočúvania rozhovorov lídrov iných krajín, aj spojeneckých krajín. Snowden na úteku pred prenasledovaním americkou vládou v máji 2013 priletel do Hongkongu a požiadal o azyl vlády niekoľkých krajín vrátane Ruska. V Hongkongu najprv býval v hoteli a potom v bytoch klientov kanadského právnika Roberta Tibba.

23. júna toho istého roku odletel Snowden do Moskvy letom Aeroflotu.

 

Američan dostal 1. augusta 2014 povolenie na pobyt v Ruskej federácii na tri roky a v októbri toho istého roku aj povolenie na trvalý pobyt v Rusku. V decembri 2022 dostal ruský pas.

 

Tara Reade sa minulý rok presťahovala do Ruska. Na jar 2020 obvinila Bidena zo sexuálneho napadnutia v roku 1993, keď bol ešte senátorom. Reade predtým povedala, že keď vzniesla obvinenia proti politikovi Bidenovi, tak odrazu stratila všetko, vrátane práce.

 

Sťažovala sa, že ani médiá, ani predstavitelia Demokratickej strany nevenujú jej obvineniam takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Biden označil jej tvrdenia za nepravdivé. Jej strach pred pomstou ľudí z jeho kruhov ju prinútil opustiť USA. Najbezpečnejšie pre jej život sa jej zdalo Rusko.

 

V posledných rokoch čoraz častejšie vyjadrovala svoju podporu ruskej politike.

A v roku 2022 ju ruská delegácia pri Organizácii Spojených národov zavolala, aby na pôde OSN hovorila o „zneužívaní zbraní“.