Bude tvrdá reakcia Bruselu? Prezident EÚ štátu sa ocitol na smrtonosnom zozname Ukrajiny!

03.02.2023 21:46

Kyjev diktuje Európe svoje pravidlá a svoje nariadenia podľa vlastných predstáv a Brusel tancuje podľa jeho taktovky. Hoci sám vládca, despota Zelenskyj sa rozhodol dať „vyšetrovať“ veľkú korupciu, ktorá je v jeho krajine takmer všade prítomná, tak napriek tomu už EÚ odsúhlasila 18 miliárd, takpovediac k jeho vlastnej dispozícii.

Takže čím dlhšie trvá vojna, tým viac peňazí sa sype do koruptnej Ukrajiny -  v podstate je to skvelý biznis a tí na Ukrajine, ktorí sú majstrami korupčného remesla, sa tešia na peniaze z EÚ bez práce.

Jedine Maďarsko blokuje tento miliardový balík – ocitne sa preto aj Viktor Orbán na smrtonosnom zozname Kyjeva, tak ako sa tam teraz už ocitol prezident Chorvátska Zoran Milanovič?

Chorvátsky prezident Zoran Milanović, ktorý je známy svojimi kontroverznými (ako ich označuje maistream – lebo sú nepríjemne priame) výrokmi, opäť vyvolal medzinárodnú kritiku.

Kyjev označil jeho nedávne vyhlásenie, že „Krym už nikdy nebude súčasťou Ukrajiny“, za „neprijateľné“. Ukrajinské ministerstvo zahraničia kritizovalo Milanovića za spochybňovanie územnej celistvosti Ukrajiny.

A preto teraz Ukrajina prijala drastické opatrenie.

Prezident Chorvátska Zoran Milanovič je na ukrajinskom zozname smrti.

Milanović sa v pondelok vyjadril o Kryme s odvolaním sa na skutočnosť, že medzinárodné spoločenstvo vytvorilo precedens pre budúce prevzatia určitých území tým, že jednoducho vzalo Kosovo  Srbsku.

„Anektovali sme Kosovo. Tento akt vykonalo Medzinárodné spoločenstvo, vrátane nás, Chorvátska.

Kosovo bolo násilne odobraté Srbsku (...) Nebola to ale anexia, bol to únos, časť srbského územia bola Srbsku odobratá,“

vyhlásil Milanovič.

Zdôraznil, že nespochybňuje Kosovo, ale spochybňuje celý tento koncept,

"To je koncept, kde si myslíte, že môžete urobiť čokoľvek, ak vám to vyhovuje, ale ak to urobí druhá strana, potom je to pre vás zločin,"

doložil chorvátsky prezident.

 

To je tak jednoducho a jasne vysvetlené, že túto pravdu nemožno nijako vyvrátiť.

A ako sa ľudovo hovorí, tak:

 

Pravda kole oči 

 

Najviac samozrejme tým, ktorí takú pravdu označujú za niečo kontroverzné. A tí sedia v Bruseli a samozrejme aj v Prahe a Bratislave – nie však v Budapešti!

 

Je tragédiou, že sa Praha a Bratislava tak veľmi vzdialili Budapešti – a tak v podstate rozbili spojenie V4.

 

Rozbili ho však politici a nie občania Češi a Slováci!