Brutálne zatkli intímnu nepriateľku Merkel, 69-ročnú A. Barbe (CDU), aktivistku v NDR

19.05.2020 23:42

Je to výsmech dejín a hanba „demokracie“, že Angelika Barbe, ktorá na rozdiel od Merkel bola v NDR veľkou bojovníčkou za práva občanov, bola v sobotu počas Antifa-demonštrácie, ktorej sa nezúčastnila, ale išla s manželom len okolo, bezdôvodne zatknutá políciou veľmi brutálnym spôsobom.  

V NDR bola nepriateľkou režimu a jeho oponentkou, bola spoluzakladateľkou východonemeckej SPD, a tak nikdy neužívala veľké výhody, ako tí, ktorí ako Merkel boli s režimom  konformní a z neho ťažili mnohé výhody.

Po zjednotení Nemecka bola poslankyňou SPD v Bundestagu do roku 1994. O dva roky  neskôr vstúpila do CDU. S Merkel nemala nikdy dobrý vzťah, čo je pochopiteľné, veď poznala jej minulosť z NDR veľmi dobre a Angelika neznášala ľudí s NDR-minulosťou, ktorí rýchlo zmenili kabát.

Keďže dobre poznala minulosť Merkel i jej charakter, tak koncom roku 1989 (keď už bolo isté, že o niekoľko mesiacov už bude len jedno Nemecko) jej verejne povedala, že nemá právo chcieť v demokratickom zjednotenom Nemecku začať robiť novú kariéru celkom „hore“, ale ak, tak musí začať len celkom odspodu.

Toto sa musel určite dopočuť aj Helmut Kohl a preto je nepochopiteľné, že keď sa rozhodol, že chce vo vláde ministerku s pôvodom z NDR, tak si vybral práve Merkel.

Malo zatknutie Angeliky Barbe ideologické dôvody? Je totiž známa tým, že aj v CDU je „protihráčkou“ a oponentkou politiky Merkel. Niekoľko príkladov: V otvorenom liste vedeniu strany označila islam ako rasistickú ideológiu. V inom prípade kritizovala uprednostňovanie migrantov voči nemeckým občanom, verejne hovorila pozitívne o Pegide, nemala problém v istých štruktúrach spolupracovať aj s AfD a ju podporovať, kritizovala prehnané opatrenia proti korone, a pod. – tým  všetkým sa „prehrešovala“ proti Merkel.

Mainstream ju ignoroval a nikdy jej nedal priestor.

Jej brutálne zatknutie bolo príkazom zhora?

Jej zatknutia bolo protizákonné a absolútne neopodstatnené. V sobotu okolo 15. hodine išla s manželom a priateľkou cez Alexanderplatz, kde sa konala veľká Antifa demonštrácia, ktorú chránilo niekoľko stovák policajtov.

Niekoľko viet Angeliky Barbe, keď ju po zatknutí a policajnom vyšetrovaní pustili:

„Keď sme prechádzali okolo demonštrujúcich, tak som sa policajtov opýtala, prečo je všetko uzatvorené a prísne strážené, keď sa to v iných prípadoch nerobí. Na to som bola drsným spôsobom vyzvaná okamžite odísť preč.

Keď som namietla, že ako občianka mám právo sa informovať a pozorovať, čo sa deje, tak následne sa na mňa brutálne vrhli dvaja policajti a kričali, že som zatknutá. Doslova ma vliekli k policajnému autu.

Spôsobovali mi veľké bolesti a hoci som ich zúfalo prosila, aby ma pustili, že pôjdem s nimi dobrovoľne, že som po operácii kolena a mi ubližujú, vliekli ma surovo ďalej.“

V sociálnych sieťach koluje video, kde vidno celú otrasnú procedúru, ktorú pripravila policajná moc starej šedivej žene, zaslúžilej političke, ktorá má svoje ideály a neboji sa hovoriť svoju mienku.

Vo videu počuť ako k policajtom zúfalo kričí v bolestiach: „Ich will nur einkaufen – Ja chcem ísť len nakupovať.“

V  nedeľu, keď hovorca polície „vysvetloval“ hanebný, doslova kriminálny skutok, tak to znelo len úboho a totálne nezmyselne:

“Obvinená viackrát udierala policajtov. Bránila sa proti vykonaniu služobného policajného zákroku. Naši ľudia boli v práve.“

Pozrel som si toto video a bol som ako žurnalista pobúrený a ako občan zhrozený.

Ani CDU a ani Merkel zatiaľ ani slovom nereagovali na to, čo polícia urobila ich straníckej kolegyni, renomovanej političke!