Brutálna vražda talianskych policajtov v Trieste migrantom z Dominikánskej Republiky

06.10.2019 23:33

Tisícky ľudí sa zúčastnili v Trieste v sobotu večer smútočného fakľového pochodu, aby si uctili pamiatku dvoch zabitých policajtov, 31 a 34 ročného. Sprievod prišiel k Policajnému prezídiu, kde ľudia naukladali množstvo kytíc a vencov a potom sa spoločne hlasne za nich modlili.

Obaja policajti boli zastrelení v piatok v budove Policajného prezídia prístavného mesta Triest. Pachateľ, 29 ročný migrant z Dominikánskej Republiky vystrelil na nich 17 krát.

Aj vo  Velletri, rodisku mladšieho z nich, ako aj v početných iných talianskych mestách sa konali večerné fakľové sprievody na počesť zavraždených policajtov v Trieste. Celé Taliansko zachvátila vlna smútku nad ich smrťou.

Migrant z Dominikánskej Republiky prepadol v Trieste mladú ženu a ukradol jej motorku. Počas jeho vyšetrovania, ktoré sa konalo v budove Policajného prezídia, požiadal o dovolenie ísť na toaletu. Keď sa zdvihol zo stoličky, tak bleskorýchle vytrhol jednému policajtovi revolver a začal okolo seba strieľať a vyhasil tak dva mladé životy. Potom sa pokúsil újsť, ale bol zadržaný ešte v budove, kde vraždil.

Oficiálna správa o čine hovorí, že išlo o psychický narušeného muža.