Bruselskí šialenci svojou politikou v Ukrajine vyvolávajú hrozbu 3. svetovej vojny

06.03.2022 23:08

Nemecký kancelár vyčítal Bruselu katastrofálnu politiku v ukrajinskej kríze a v jej dôsledku dôrazne varoval pred  veľkým nebezpečím vypuknutia tretej svetovej vojny.

Boli to veľmi ostré slová, ktoré použil:

„Brusel robí veľmi zlú politiku, príkladom toho je nedávny pokus EÚ komisie prijať Ukrajinu do EÚ. A to isté platí pre Gruzínsko, ktoré Brusel tiež chce pritiahnuť k nám. To je ale veľké šialenstvo – my v tých končinách nemáme čo hľadať.

Byrokrati v Bruseli majú veľmi slabé znalosti zo zahraničnej politiky a nútia Ukrajinu nezmyselne do toho, aby sa rozhodla buď pre Rusko alebo pre Západ.

Takto sa len privoláva tretia svetová vojna a ešte viac sa privoláva našimi požiadavkami o viac peňazí pre vyzbrojovanie NATO. A nebezpečie, že sa situácia zostrí, tak ako sa to stalo v auguste 1914 rastie každým dňom.“

Súčasne s týmto kancelárom aj Gerhard Schröder kritizoval Ukrajina politiku Západu.

A v tých dňoch sa podobne vyjadrili aj viacerí SPD politici a hovorili, že EÚ len spôsobuje ďalšie napätie v kríze na Ukrajine.

Kancelár, o ktorom tu píšem bol nezabudnuteľný politik Helmut Schmidt SPD, ktorého možno označiť za najmúdrejšieho a najrozvážnejšieho kancelára povojnového Nemecka.

A všetko čo som tu uviedol povedal v rozhovore pre Spiegel dňa 16.5. 2014 ( Ukraine-Krise: Helmut Schmidt wirft EU Größenwahn vor - DER SPIEGEL ).

To čo niekdajší nemecký kancelár Schmidt v tomto rozhovore vyriekol znie z dnešného pohľadu ako vizionárske proroctvo toho, čo sa udialo 24.2.2022.

Súčasné SPD a nemecká vláda kancelára Olafa Scholza SPD však urobili všetko pre to, aby sa týmto „proroctvom“ svojho najvýznamnejšieho politika v ničom neriadili.

Helmut Schmidt bol viac ako 60 rokov (už v roku 1953 sa stal poslancom Bundestagu) najväčšou osobnosťou Spolkovej Republiky Nemecko. V rokoch 1974 až 1982 bol nemeckým kancelárom.

Aj potom, keď odišiel z aktívnej politiky mali jeho slová veľkú váhu. Bol vysoko rešpektovaný a uznávaný v celom svete. Narodil sa v roku 1918 a zomrel 10. novembra 2015 v rodnom Hamburgu.