„Brusel otvorene podporuje teroristov“,

13.06.2017 20:28

čo si o takejto výpovedi myslíte vy? Je to nesporne veľmi odvážne tvrdenie, ak niečo také povie európsky politik, a to najmä v tej súvislosti, že ho vyslovil známy európsky politik - premiér. Skúste si – prv ako budete čítať tieto riadky ďalej – zatipovať, kto je ten , čo to tvrdí.

Tieto slová povedal v pondelok v maďarskom Parlamente ministerský predseda Viktor Orbán, keď kritizoval Brusel za jeho utečeneckú politiku a za hrozby sankciami proti Maďarsku, ktoré odmieta prijať utečencov a ktoré podporuje Trumpa v jeho boji o oficiálny zákaz vstupu zahraničných moslimov do USA.

Orbán povedal: „Pokiaľ som ja  premiérom Maďarska a stojím tu na tomto mieste, zatiaľ bude na juhu našich hraníc nepriepustný vysoký plot.“

O niečo neskôr povedal vo svojej reči aj to, čo som uviedol celkom hore: „Brusel sa otvorene stavia na stranu teroristov.“

Orbán následne svoje tvrdé obvinenie Bruselu aj argumentatívne zdôvodnil. Uviedol prípad sýrskeho utečenca Ahmeda H., ktorý prišiel do Maďarska, kde bol neskôr odsúdený do väzenia, čo vyvolalo nevôľu EÚ parlamentu a odsúdil za to Maďarsko špeciálnou rezolúciou. Maďarský súd uznal Ahmeda H. za vinného za teroristickú akciu na maďarskej hranici v roku 2015, kde bol „vodcom“ útokov proti hraničnému „opevneniu“ a proti maďarským strážcom hraníc. Súd mu za to vymeral desať rokov väzenia.

Orbán označil potom za absurdné aj to, že v Bruseli dnes určuje a rozhoduje jeden „finančný špekulant“ –  vedúci politici EÚ sa len plazia pred americkým miliardárom Sorosom, ktorý Európe nariaďuje čo má robiť. Väčšina Maďarov  nechce, aby osudy Maďarska určoval Brusel.

Toto uviedla maďarská spravodajská agentúra MIT. 

Premiér Orbán potom zdôraznil, že ekonomické úspechy Maďarska boli dosiahnuté na nacionálnom základe a na nacionálnych hodnotách: „My chceme maďarské Maďarsko a európsku Europu. Európska Únia nie je Brusel. Maďarsko ale nikdy nebolo protieurópske. Maďarsko neakceptuje, aby sa o jeho budúcnosti rozhodovalo v Bruseli, Washingtone alebo v Moskve.“

Tým Orbán jasne povedal, že „jeho“ Maďarsko nebude akceptovať žiadne utečenecké kvóty a nepriamo povedal aj to, že toto Maďarsko ekonomicky nestroskotá, ak ho nepodporia pracovné sily utečencov (ako tvrdí Berlín, že jeho ekonomika ich bezpodmienečne potrebuje).

Orbán nechce, aby v Maďarsku zavládli podobné pomery ako v Nemecku, kde je polícia neustále nad svoje sily a možnosti zamestnávaná s kriminalitou mnohých utečencov a bojom proti teroristom a islamistom.

Viktor Orbán je premiérom, akých by malo byť v Európe viac. Je mužom otvoreného slova a má odvahu postaviť sa proti Bruselu, ktorý nás postupne čoraz viac manévruje do  moderného stredoveku, kde vládnu moderní králi svojím moderným poddaným a tí im nadšene tlieskajú a oslavujú ich vládu.

A len tak mimochodom: Napríklad aj dnes, v utorok ráno, bola pri prestrelke v Mníchove ťažko zranená mladá policajtka. Útočnik bol tiež postrelený a zatknutý. Podľa vyhlásenia polície zatiaľ vraj nemá podozrenie, že by išlo o teroristický akt. O identite páchateľa sa ale nechce vyjadriť!?