Brusel a Belgicko nesú hlavnú vinu na ISIS terore. Assad: EÚ podporuje al Kajdu

17.11.2015 19:54

Politici totálne zanedbali našu bezpečnosť. Hlavné hniezdo islamistického teroru je v Bruseli, rovno pod nosom našej EÚ-vrchnosti, vo štvrti Molenbeek. Islamisti tam majú svoju ústrednú centrálu, prepojenú s hlavným stanom ISIS v Oriente. Parížske vraždy boli perfektne pripravené v Molenbeeku a polícia nič nezbadala!

Salah Abdeslam - horúčkovite hľadaný terorista z Paríža - ktorý krvavú udalosť prežil, ušiel do Bruselu a mal sa tam krátko ukrývať v jednom dome v Molenbeeku. Keď ozbrojení policajti vtrhli do domu, tak tam už nebol.

Belgická polícia a zodpovední politici boli na teror úplne nepripravení - hoci už aj vrabci na streche dlho pískali o tom, že Belgicko je dôležitým strediskom salafizmu v EÚ a aj centrálou ISIS. Je výsmechom celého EÚ, že si salafisti len niekoľko kilometrov od honosných "palácov" našej vládnej EÚ "oligarchie", nerušene robili čo chceli. 

Spomínam si, keď som prvý krát prišiel pred mnohými rokmi do Bruselo, že mesto sa mi veľmi nepáčilo. Pôsobilo na mňa pochmúrne a neusporiadane. Bruselčania mi vtedy hovorili, že chcú byť v Európe druhým Parížom. Roky prešli, ale sa mu ani len nepriblížili. Teraz sú len hlavným mestom štátu, ktorý je vnútorne extrémne rozorvaný, a to z mnohých dôvodov. O tom inokedy.

Brusel, to je 19 mestských častí a je "dvojrečový". Má šesť rôznych policajných úradov, ktoré sa neraz dohadujú o svojich kompetenciách. Jeden zo starostov hovorí, že mesto je dokonalým príkladom pre organizovaný chaos, so všetkými dôsledkami. Platí to predovšetkým vzhľadom na bezpečnosť občanov. Samozrejme, že salafisti  a ISIS to dávno vedeli a v pokoji využívali.

Atentátníci z Paríža si vypracovali všetko v Molenbeeku a boli pritom riadení zo Sýrie a v M. si aj prenajali autá.

Periodikum De Morgen to celé označilo za obrovskú chybu belgickej tajnej služby. Kritickí belgickí politici hovoria o dlhodobej hanebnej nečinnosti. Tajná služba nemá dostatok ľudí hovoriacich arabsky - a to je kardinálna chyba!

V Bruseli to vedia aj bežní občania, že dynastia wahabitov zo Saudskej Arábie (a zas sme pri nej) podporuje už viac ako 30 rokov obrovskými finačnými prostriedkami bruselskú Mosquée du Cinquantenaire.  

Francúzske noviny Libération označili preto bruselskú mešitu ako oficiálneho zástupcu islamizmu v Belgicku.

Sú naši bruselskí páni tak veľmi zamestnaní sami sebou, že to všetko nevidia, nepočujú a nevedia??? Alebo nás už dávnejšie zapredali?

Preto si v tejto súvislosti spomínam na vystúpenie prezidenta Assada v sýrskej televízii, ktoré je už dávnejšieho dáta, kde obvinil EÚ a USA, že podporujú teroristov al Kajda a že za to budú platiť vysokú cenu. Okrem iného povedal, že sa to začalo podporou tejto zločineckej organizácie najprv v Afganistane a neskôr za to bol Západ potrestaný a teraz to pokračuje v Sýrii, Lýbii a na iných miestach. A aj za to, že bude Západ platiť krvavú daň (čo sa už v Paríži stalo). Assad v svojom obvinení mieril predovšetkým na al-Nusra-front, ktorého oddiely bojujú vo viacerých sýrskych regiónoch proti vládnym jednotkám. Jeho predstavitelia priznali len pred niekoľkými dňami, že sú súčasťou al Kajdy.