Britský politik bol zatknutý, lebo zopakoval citát legendárneho Churchilla o islame

05.05.2014 15:56

Paul Weston, predseda britskej strany Liberty GB a jej kandidát na mandát v Európskom parlamente bol pred niekoľkými dňami zatknutý, pretože verejne prečítal citát Winstona Churchilla o islame. Niekdajší dvojnásobný premiér Churchill povedal, že islam je založený na násilí a potlačaní slobody.

Mottom Westonovho politického presvedčenia je výpoveď: Nie je rasizmus, ak niekto vyzdvihuje svoj národ a jeho kultúru.

Weston musel stráviť niekoľko hodín na polícii vo Winchesteri. Obžaloba znie: rasisticky motivované aktivity. Ak bude odsúdený, tak mu hrozia až dva roky väzenia.

Winchester je súčasťou jeho volebného obvodu a chcel od zhromaždených občanov v rámci svojho príhovoru počuť, aké majú názory o islame. Začal tým, že im začal čítať z knihy Churchilla. Jedna z prítomných žien (islamistka?) ho rozhorčene prerušila, vytiahla mobil a zavolala políciu. Zakrátko prišla polícia, zobrala mu megafón, ako aj Churchillovu knihu. Bolo mu povedané, že musí prestať poburovať a urážať prítomných občanov. Musel nastúpiť do policajného auta a bol odtransportovaný.

 Westom bol na kauciu prepustený a musí sa 24. mája opätovne hlásiť na polícii. Potom rozhodne štátny žalobca, či podá na neho oficiálnu žalobu na súd. 

Na otázku žurnalistov či vopred povedal, že ide o citát slávneho a všetkými Angličanmi uctievaného štátnika Churchilla, odpovedal, že tak neurobil úmyselne. Chcel si overiť, ako sa situácia vyvinie a že ak ho kvôli týmto slovám citátu zatknú a obžalujú, tak že to bude jednoznačný dôkaz ako Anglicko hlboko kleslo.

 

Môj komentár:

 

Situácia okolo islamu je v niektorých krajinách EÚ doslova nepochopiteľná. Predovšetkým v tých krajinách, kde žije veľa vyznávačov tejto relígie a kde naviac mnohí z nich majú občianstvo týchto krjín, ako napr. v Nemecku a Anglicku, a tak sú aj voličmi, prípadne majú dôležité politické funkcie, ako v Nemecku šéf strany Zelených, Cem Özdemir, Turek narodený v Bádensku-Württembersku. V Nemecku i Anglicku je aj viac salafistov a fundamentalistických islamistov ako v samotnom Turecku. A tí robia všetko preto, aby dôležité európske štáty dostali postupne pod kontrolu a pod vplyv bojového nemilosrdného džihádovskeho islamu. 

Som za religióznu toleranciu, ale fundamentalistické a fanatické štruktúry v akomkoľvek náboženstve sú nebezpečné, lebo ich jediným cieľom je ovládnutie štátu. To plati najviac pre islam - jeho extremistickí prívrženci si vykladajú islam po svojom a ide im len o vytvorenie islamistického štátu, kde sa všetko riadi len islamom.

Na tomto mieste uvediem niečo - čo islamisti, ale všeobecne aj umiernení a tolerantní muslimovia buď nevedia, alebo to nechcú priznať. Slávny a mnohými Turkami zbožňovaný Atatürk, zakladateľ svetského tureckého štátu, bol nepriateľom islamu. Okrem iného o islame povedal: 

"Islam patrí na smetisko dejín. Táto pastierska relígia jedného pedofilného vojnového podpaľača predstavuje najťažšie okovy na nohách nášho národa."     

Škoda, že Weston nepoužil tento Atatürkov citát. Možno by ho polícia potom nebola zatkla.

Bolo by dobré konfrontovať prezidenta Erdogana, ktorý nemá ďaleko k islamistom, s touto výpoveďou jeho predchodcu, ktorého nazývajú Otcom všetkých Turkov. Niečo také by mala urobiť Angela Merkelová.