Britská ministerka sa v Moskve blamovala ešte viac ako ministerka Annalena Baerbock

13.02.2022 23:39

Nedávna návšteva britskej ministerky zahraničia u Sergeja Lavrova sa niesla v znamení priam neuveriteľnej trápnosti spôsobenej  touto dámou.

Skúsený diplomat Lavrov, ktorý počas svojej dlhoročnej činnosti v oblasti zahraničnej politiky sa stretol so stovkami diplomatov takmer zo všetkých krajín, sa ešte nikdy nestretol s takou nesmiernou nekompetentnosťou, akú prezentovala ministerka Truss z Londýna.

Baerbock síce v Moskve nedosiahla vôbec nič so svojimi návrhmi – nič pre NATO a tiež nič pre mier. Ale bola aspoň schopná prečítať svoje odpovede z papierov, do ktorých takmer nepretržite pozerala, zatiaľčo vedľa nej stojaci Lavrov suverénne hovoril a odpovedal a jeho pohľad bol pritom neprestajne upriamený voľne do priestoru.

Pričom jeho rétorika sa ako vždy vyznačovala dokonalosťou, naproti tomu u Baerbock nemožno hovoriť o žiadnej rétorike.

Ministerka Liz Truss však pôsobila ako školáčka, ktorá sa len veľmi mizerne pripravila na skúšky. Vo svojej reči v prítomnosti Lavrova doslova tárala „dve na tri“, keď chcela prejaviť svoje „skvelé“ (ne)znalosti z histórie Ruska a predefinovala vpád Mongolov do Ruska na dve invázie Rusov na Ukrajinu. Iným prejavom jej diletantstva bola katastrofálna informovanosť o ruskom území, keď bola vyhlásila, že predsa oblasti Rostova a Voroneže patria do Ukrajiny a nie do Ruska.

To sú len dva príklady toho, že z jej úst v Moskve vyšlo mnoho neinteligentných výpovedí.

Z toho vyplýva, že Sergej Lavrov vôbec nemohol brať vážne túto ministerku a nemohol s ňou viesť žiadne seriózne rokovanie – so ženou, ktorá kritizuje to, že Rusko vyslalo svoju obrovskú armádu na hranice Ukrajiny, ale nemá ani potuchy o tom aké regióny ležia na rusko-ukrajinskej hranici a komu patria……..

Minister Lavrov sa k tomu vyjadril len jednou vetou – za viac mu táto pani z Londýna nestála: „Také stretnutie na diplomatickej úrovni som ešte nezažil.“