Boli aktérom útoku na Nord Stream-pipelines USA?

04.10.2022 22:48

O pôvodcovi tohto teroristického útoku sa na sociálnych médiách intenzívne diskutuje. Prevažná väčšina nemecky a francúzsky diskutujúcich je presvedčená o vine USA. Celé dni prúdili do atmosféry z trhlín obrovské množstvá metánu, ktorý jej extrémne škodí a či sú už skutočne kompletne uzavreté, ako to tvrdili niektoré médiá, to je otázne.

Miesta, kde vznikli trhliny, nemohli byť dosiaľ objektívne skúmané, lebo priestor okolo nich je  stráženým uzavretým priestorom.

Je tu ale jedna závažná výpoveď amerického ministra zahraničia Antony Blinkena, z ktorej možno vyvodiť, že za týmto terorom naozaj stoja USA.

Blinken počas jednej tlačovej konferencie prehlásil, že explózie, ktoré poškodili Nord Stream, sú skvelou príležitosťou pre USA, lebo sa pre ne tak otvorila možnosť byť najdôležitejším exportérom tekutého zemného plynu do Európy. Minister v tejto súvislosti povedal aj to, že tým sa naskytla aj šanca raz navždy ukončiť závislosť od ruskej energie a zároveň tak Putinovi vziať možnosť využívať energiu na presadzovanie jeho imperiálnych plánov.

Táto výpoveď Antony Blinkena je de facto nepriamym a či nechceným priznaním toho, že explózie na Nord Streame sú nejakým spôsobom zapríčinené USA. Tak to vidia aj početní užívatelia sociálnych sietí. Napríklad člen predsedníctva AfD Maximilian Krah uviedol na twitteri:

„Blinken to predsa povedal otvorene: Zničenie Nord Streamu je obrovská šanca  pre nás i pre Európu. Nie je to motív pre teroristický akt?“

To, že USA robili v minulosti všetko  možné preto, len aby prekazili vybudovanie Nord Streamu je už dávno dobre známe. Roky sa pokúšali rôznymi argumentami i hrozbami dosiahnuť svoj cieľ a presvedčiť Európu, aby namiesto ruského plynu importovala škodlivý, nebezpečný a drahý americký tekutý plyn.

Ministerstvo financií USA zaviedlo viackrát sankcie proti ruským i medzinárodným firmám, ktoré pracovali na stavbe pipelines Nord Stream. Naposledy to bol Joe Biden, ktorý vo februári 2022 zaviedol sankcie proti firme, ktorá bola vo Švajčiarsku a bola prevázkovateľom Nord Streamu.

Je maximálnou mierou zahanbujúce a devótne, čo všetko si vazalská Európa nechá páčiť od svojho nie rovnocenného partnera a priateľa, ale v pravom slova zmysle zotročovateľa!