Bojovníci ISIS sa pripravujú v Bosne na útok v Európe, ale NATO to vôbec nezaujíma

29.01.2016 14:50

Europol informuje vo svojej nedávnej oficiálnej správe: Popri cvičných táborov ISIS v Sýrii a Katare už existujú také cvičiská aj na územiach Balkánu. Podobne sa vyjadril Alexej Malašenko, expert pre terorizmus na Moskovskij Centr Karnegi. Podľa neho sú územia na Balkáne, „horúcimi“ miestami, odkiaľ s najväčšou pravdepodobnosťou zaútočí islamistický teror na Európu. Pre ISIS je veľmi jednoduché v určitých regiónoch Balkánu zriaďovať si tam tréningové základne. Je potrebné mať na to len „drobné“ a mať státus bojovníka ISIS.

ISIS si zakupuje pozemky v Bosne, v blízkosti chorvátskych hraníc. Uviedli to aj  renomované talianske noviny Corriere della Sera. V reportáži sa hovorí o tom, že radikálni islamisti si tam zakúpili niekoľko desiatok hektárov pozemkov za peniaze zo Saudskej Arábie, Katáru a Spojených Emirátov.V súčasnosti sa tam zdržuje približne 2000 salafistov a vahabistov, ktorí pochádzajú zo Saudskej Arábie. Chorvátské médiá upozorňovali na tento nebezpečný vývoj už pred dvoma rokmi. Berlín a Brusel, ktorý je len predĺženou rukou Berlína, na to vôbec neregovali. Len nedráždiť Saudskú Arábiu, s ktorou robí Berlín už celé roky bombastické mnohomiliardové obchody.

 Corriere ďalej tvrdí, že v regióne Bihač, na severozápade Bosny, organizujú vahabisti pri Velkej Kladuši veľké skupiny bojovníkov. Toto nové európske hniezdo islamistov spravuje a vedie imám Husein Bosnič, s krycím menom Bilal. Je najdôležitejším „verbovačom“ európskych džihadžistov. Podľa milánskych novín má rozhodené siete najmä v Rakúsku, Taliansku, Švédsku a Slovinsku. V decembri ho jeden taliansky súd odsúdil na sedem rokov väzenia za to, že v Taliansku verboval osoby za účelom vykonávania teroristických aktivít. Vec má len jeden malý háčik. Nesedí vo väzeni, ale sa voľne pohybuje všade, ale nie v Taliansku.

Tu sa vynára istá otázka. Keď sa toto všetko vie v Berlíne i v Bruseli, prečo nezasiahne NATO a nevyhladí toto nebezpečné teroristické hniezdo v Bosne??? V tomto prípade by sympatie väčšiny z nás  boli za taký záslužný akt zaručené.  Keď NATO spolu s USA proti medzinárodnému právu celé mesiace brutálne bombardovali Srbsko a zasadili smrteľný úder Juhoslávii, tak sa to dialo s úplnou samozrejmosťou arogantnej moci Západu. Teraz v prípade Bosny by to bola predsa úplná maličkosť a hračka. Alebo predsa len nie z istých dôvodov???

Prečo sa islamisticki teroristi vybrali práve do Bosny? V niekoľkoročnej vojne v Juhoslávii sa dopustili tak katolícki Chorváti, ako aj bosniacki moslimovia početných beštiálnych činov. Pred touto bratovražednou vojnou boli moslimovia z Bosny umiernení a bez akýchkoľvek náznakov radikalizmu. V tejto vojne sa ale všetko zmenilo. Do Bosny prišlo cez vojnu pomáhať svojím mohamedánskym  bratom množstvo radikálnych islamistických štváčov zo Saudskej Srábie, Kataru a Emirátov. A tí svojimi metódami veľmi rýchlo radikalizovali umiernených bosniackych moslimov. V Bosne je ešte stále veľa zbraní a munície z vojny.

Štábny generál z Bosniackeho ministerstva pre bezpečnosť, Igor Golijanin, povedal že podľa jeho informácii zaplatil Katar 200 000 dolárov za bojové cvičisko v Bosanskej Bojnej. A ak sa ho niekto opýta, prečo proti tomu nikto nezakročí, tak pokrčí plecami a zahanbene prezradí: „Na to sme my tu slabí, nerozhodní, opatrní a v neposlednom rade aj zbabelí.

Keď to neurobia ďaleko väčší páni zo Západu, tak my si na to netrúfame vôbec. Mohlo by to s nami zle skončiť.“

Čo k tomu ešte dodať? Som si istý, že nič viac netreba a všetci dobre vieme, o čo tu ide.