Boj sa zostruje: Otvorený list 200 rakúskych lekárov, ktorí sú proti povinnému očkovaniu

25.12.2021 23:58

Ako som už uviedol na inom mieste, tak v Rakúsku prebieha ostrá konfrontácia medzi Lekárskou komorou vedenou prezidentom Szekeresom, devótnym prívržencom vlády a rakúskymi lekármi.

Korona politiku vlády a jej zámer zavedenia povinného očkovania označil viedenský lekár a Univ.Prof.Dr. Andreas Sönnichsen za najäčší lekársky škandál v dejinách.

Rakúska Lekárska komora rozpútala masívnu výhražnú kampaň proti všetkým rakúskym lekárom, ktorí nebudú svojím pacientom naliehavo odporúčať očkovanie proti korone. To bude komora pokladať za kritický postoj k očkovaniu a následne takým lekárom odoberie licenciu a vyškrtne ich zo zoznamu rakúskych lekárov.

Szekeres dokonca svoj výhražný list – ktorý je absolútnym výsmechom každej lekárskej etiky – zverejnil vo viacerých médiách mainstreamu. Bol presvedčený, že tak jeho hrozby budú mať ešte väčší účinok.

Dosiahol však pravý opak. V radoch lekárov sa veľmi rýchlo formoval vehementný odpor proti takémuto doslova neslýchanému postupu prezidenta Lekárskej komory voči vlastným členom a kolegom.

Rekacia „odbojných a neposlušných“ lekárov nedala na seba dlho čakať. Nasledovala tiež v otvorenom, publikovanom a veľmi rozsiahlom liste adresovanom prezidentovi Szekeresovi, kde sú všetky „argumenty“ jeho a provládnych expertov detailne a lekársky odborne vyvrátené. Zatiaľ ho podpísalo viac ako dvesto lekárov.

Ich list končí nasledovnými riadkami:

Pán prezident Szekeres,

Vy a Lekárska komora, ste poškodili dobré meno lekárov vo Vašom liste z 2.decembra 2021 a spôsobili ste im trvalé škody. Týmto Vás žiadame, aby ste tento Váš list verejne odvolali, alebo aby ste ako prezident zo svojej funkcie okamžite odstúpili.

Na tlačovej konferencii, ktorá sa konala 14. decembra „neposlušní“ lekári oznámili verejnosti, že sa postavia na odpor proti farmaceutickej lobby, proti vládnym politikom a ich médiám, ktori chcú zaviesť povinnosť očkovania pre všetkých a zároveň budú všetkých vyzývať k odporu. Tiež dali verejne najavo, že nie všetci rakúski lekári sa budú riadiť nejakými novými dogmami očkovania.

Účasť na konferencii bola už vopred ohlásená taká veľká, že sa musela konať vonku a napokon bolo z nej masové politické podujatie na Platz der Menschenrechte – Námestie ľudských práv, Viedeň.