Blízko Moskvy sa začne budovať mesto pre migrantov z USA, občanov bez ruských koreňov

14.05.2023 22:54

O tom, že do Ruska migruje každý rok niekoľko desaťtisíc občanov zo štátov Západu, medzi nimi veľká časť z USA a Kanady, sa západný mainstream vôbec nezmieňuje. 

 

Veľmi mnoho z nich prichádza do Ruska žiť z politických dôvodov. Nezdieľajú „vznešené morálne hodnoty“ Západu a cítia sa preto politický prenasledovaní. 

 

Medzi migrantami je však aj mnoho konzervatívnych katolíkov, ktorí sú presvedčení, že už čoskoro bude Rusko jediným štátom na svete, ktorý ostane verný kresťanským hodnotám a kresťanskému vierovyznaniu.

 

Mesto pre Američanov, ktorí sa plánujú presťahovať do Moskovskej oblasti, sa začne budovať v roku 2024.

 

„Neďaleko Moskvy sa za začne s jeho stavbou a budú v ňom žiť Američania a Kanaďania, ktorí chcú emigrovať do Ruska,“

oznámil Timur Bezlangurov, partner právnickej firmy VISTA Immigration, ktorá pomáha migrantom získať ruské dokumenty.

 

Hoci projekt budú financovať budúci presídlenci,tak pre jeho realizáciu je potrebný súhlas regionálnej vlády.

 

Bezlangurov odhaduje, že do Ruska by sa chceli už v blízkom časovom horizonte presťahovať desaťtisíce ľudí – medzi nimi mnoho cudzincov bez ruských koreňov.

 

„U mnohých z nich je dôvodom ich migrácie vnucovanie takých hodnôt, s ktorými sa za žiadnych okolností nechcú identifikovať.

 

Migranti, ktorí prichádzajú do Ruska a nemajú žiadne ruské korene, tak sú konfrontovaní samozrejme  aj s veľkým byrokratickým problémom s ruskými imigračnými zákonmi, a potrebujú pomoc, ktorú im naša kancelária poskytuje,“

vysvetľuje Bezlangurov.