Björn Höcke AfD politicky totálne zničil Annegret Kramp-Karrenbauer, šéfku CDU

10.02.2020 22:54

Politická erózia v CDU, ktorá sa začala pred niekoľkými dňami v durínskom Erfurte postupuje ďalej. Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) úplne stratila z toho nervy, ale aj podporu kancelárky a včera podvečer oznámila predsedníctvu CDU a médiám, že sa zrieka kandidatúry na kancelárku a zároveň rezignuje aj ako predsedníčka CDU.

Bude viesť stranu len potiaľ, kým nepríde k voľbe nového šéfa. V žiadnom prípade to ale nebude žena.

Najvážnejšími kandidátmi sú Friedrich Merz (toho si želá najväčšie percento voličov), minister zdravotníctva Jens Spahn (jeho „manželka“ sa volá Daniel Funke) a ministerský predseda Severného Porýnia-Vestfálska Armin Laschet.

 Ani jeden nie je obľúbencom kancelárky. A tak stroskotaním AKK, stroskotala aj Merkel, lebo tá bola jej projekt a ak by sa bol vydaril, tak bolo isté, že by pokračovala v jej politike a robila ju podľa jej rád a odporúčaní.

Ani jeden z troch mužských kandidátov, ak by sa stal kancelárom nebude počúvať Merkel. A Friedrich Merz, ten ju vyslovene neznáša – má s ňou staré nevyrovnané účty.

Politický pád AKK je veľkým triumfom šéfa frakcie AfD v durínskom parlamente

Björna Höckeho, ale i celej AfD.

Zároveň to je presvedčivý dôkaz, že AfD, hoci je v opozícii, má  veľký a čoraz väčší vplyv na celú nemeckú politiku.

Pasca akú Björn Höcke nastavil CDU pri voľbách v durínskom parlamente, je svedectvom jeho skvelého politického lišiactva. A naivná AKK, spolu s veľkou časťou CDU, do nej padli.

Höcke veľmi umne „dosadil“ niekoho takého na dôležitú stoličku Durínska, že tento akt napokon odpílil nohy ešte významnejšej stoličky v Berlíne, na ktorej sedela AKK.

Tým Höcke súčasne zasiahol priamo do srdca aj kancelárku.