Biskup Manuel Sanchez Monge: UNO-agenda 2030 je len pascou pre ľudstvo

03.05.2023 19:08

Relígie mali a majú za úlohu poskytovať podporu vládnúcemu systému. O to potešujúcejšie je, keď z katolíckej cirkvi zaznievajú už častejšie aj kritické tóny voči politickým elitám Západu, ako napríklad od arcibiskupa Carla Maria Viganò, alebo nedávno od biskupa diecézy Santander v Španielsku.

 

„Agenda OSN má za cieľ zaviesť do roku 2030 globalistický systém, ktorý vyvrcholí vytvorením svetovej vlády, ktorá premení presvedčenie ľudí“, varuje španielsky biskup.

 

Biskup, Monsignor Manuel Sánchez Monge, napísal do Diario Montañés článok s názvom „Agenda 2030 a nový svetový poriadok“.

 

Len málo španielskych a iných katolíckych biskupov sa odváži vyjadriť k týmto otázkam. Sánchez Monge pri tejto príležitosti v úvode svojho článku cituje filozofa Higina Marina, ktorý vysvetľuje, že Agenda 2030 je presadzovaná globalistickými elitami Západu a má výrazne etatistický a reformný charakter.

 

Biskup zo Santanderu uvádza, že „ciele trvalo udržateľného rozvoja sú v mnohých prípadoch chvályhodné a môžu byť prijaté každým“. Sánchez Monge však zároveň zdôrazňuje, že tieto ciele sú „formulované takým nejednoznačným jazykom, že umožňujú najrozmanitejšie interpretácie“.

 

Preto tvrdí, že „za Agendou 2030 sa ukrýva pokus o transformáciu civilizácie, nový svetový poriadok, ktorý pretvára presvedčenie ľudí. Je to globalistický systém zameraný na nevolenú a nedemokratickú svetovú vládu.“

 

Sánchez Monge varuje:

 

„Dokument obsahuje brilantné zovšeobecnenia, aby ľudia uverili, že všetko bude v poriadku, keď sa všetka moc odovzdá OSN a Agende 2030. A preto agenda 2030 je len dobre zamaskovaná pasca."