Bilderberg 2019; 30.5. - 2.6. Aj o svetovláde? Utajene vo Švajčiarsku

02.06.2019 23:22

Krátko po EÚ voľbách sa konala od štvrtka do nedele tajuplná Bilderberg-konferencia v švajčiarskom Montreux. Zúčastnilo sa jej 130 osobností z politiky, ekonomiky a finančného sektoru. Prišli z 23. štátov Európy a severnej Ameriky. Zo Slovenska nikto.

Tohtoročnú konferenciu dal zorganizovať André Kudelski, šéf Westschweizer Technologiekonzern Kudelski.

Z politiky prišli o.i. šéf holandskej vlády Mark Rutte, francúzsky minister hospodárstva Bruno Le Maire, nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyen, holandský kráľ Willem-Alexander, generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, Jared Kushner poradca prezidenta USA, exminister USA Henry Kissinger. V sobotu prišiel do Švajčiarska aj minister zahraničia USA Mike Pompeo.

Na konferencii sa diskutovalo aj o týchto témach:

Rusko, Čína, najbližší vývoj v Európe, stabilizácia strategického poriadku, budúcnosť kapitalizmu, Brexit, umelá inteligencia, zmena podnebia,…………

Bilderberg sa konal prvý raz v roku 1954 v hoteli De Bilderberg v Holandsku. Tam pozval holandský princ Bernhard významných politikov a podnikateľov z Európy a severnej Ameriky na obsiahly dialóg, aby prekonali vznikajúce odstredivé sily v západnom spoločenstve v období studenej vojny a sa zjednotili v zápase proti spoločnému nepriateľovi, komunistickej Moskve.

Odvtedy sa Bilderberg koná každoročne v inej západnej krajine a zloženie časti účastníkov sa mení, malá časť je viac-menej konštantná.

Každá konferencia Bilderbergovcov sa ukončí bez záverečného vyhlásenia – v každom prípade neexistuje žiadne písomné prehlásenie. Žiadne médiá nemajú k týmto konferenciám prístup. Sú prísne strážené množstvom policajtov.

Tí, ktorí však majú interné informácie o tomto „pochybno-podivnom spolku“, vedia dobre, že sa v jeho rámci (ktorý siaha veľmi ďaleko) robia nesmierne dôležité rozhodnutia nielen politického a ekonomického, ale aj strategického charakteru, a to bez akejkoľvek verejnej kontroly a bez demokratického mandátu. Preto sa nerobia nijaké písomné záverečné vyhlásenia o tom, na čom sa tento „spolok“ uzniesol.

Zmienení „tí, ktorí majú interné informácie“, tvrdia, že aj idea realizácie EÚ vznikla v hlavách Bilderbergovcov a že to boli tiež oni, ktorí iniciovali svetovú ropnú krízu v sedemdesiatych rokoch, zjednotenie Nemecka, vojnu v Iraku, vznik meny eura, ako aj početné ďalšie svetoborné udalosti.

A tvrdia aj to, že jediné, čo sa Bilderbergovcom nevydarilo, bolo to, že nedokázali prekaziť zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA, a to len preto, lebo ho spočiatku celkom podcenili.

Robertson vydal pred niekoľkými rokmi knihu New World Order, kde uviedol, že má informácie o tom, že Bilderbergovci a tí, s ktorými su tajne spojení, majú kontrolu nad všetkými politickými rozhodnutiami a udalosťami Západu a z veľkej časti aj v ostatnom svete. A ich hlavným cieľom je kontrola všetkých nerastných surovín Zeme.