Bieli Búri v JAR chcú uniknúť smrti - Rusko im ponúka záchranu

11.07.2018 23:47

O vraždení a mučení Búrov v Juhoafrickej Republike som písal nedávno. Teraz informujem o pomoci Ruska pre Búrov.

Vláda JAR plánuje všeobecné vyvlastnenie všetkých bielych farmárov, a to sú vo veľkej väčšine Búri.

Od roku 1988 do roku 2006 bolo v južnej Afrike zavraždených približne 5000 bielych farmárov, okrem toho aj ich rodinní príslušníci a aj ich zamestnanci.

Koľko ich bolo zvraždených potom, na to neexistuje žiadna štatistika, lebo od roku 2007 vyšlo nariadenie, že juhoafrická polícia nesmie zverejňovať etnickú príslušnosť zavraždených obetí. Vieme však, že práve v posledných rokoch vraždenie Búrov v JAR doslova explodovalo.

Odkedy ANC prebralo moc v JAR, tak násile voči bielym obyvateľom doslova eskalovalo. Tŕňom  v oku čierneho obyvateľstva je skutočnosť, že okolo 70 percent fariem patrí bielym farmárom, a tak ich čierni masakrujú a znásilňujú ich ženy.

Rusko ponuklo bielym farmárom z JAR pomoc.

Na pozvanie ruských politikov pricestovala do mesta Stavropolu 30 členná delegácia bielych farmárov z JAR, aby zistila konkrétne, čo im Rusko ponúka.

Približne 15 000 bielych farmárov, aj s rodinami, by malo záujem sa usadiť natrvalo v Oblasti Stavropol, kde sú k dispozícii obrovské poľnohospodárske plochy. Farmári sú ochotní investovať väčšie sumy, ak sa im umožní nájsť v Rusku novú vlasť.

Jeden z búrskych delegátov, Adi Slebus povedal ruským médiám:

„Nám ide v JAR o život – útoky na nás sa množia. A u nás je to tak, že naši politici – prevažne len čiernej pleti – povzbudzujú masu čiernych k tomu, aby nás vraždili. A táto vaša zem je ako stvorená Bohom na to, aby tu poľnohospodárstvo prekvitalo. Ak nás vezmete a prijímete za svojich, tak pomôžeme, aby vaša zem a potom už aj naša, naozaj prekvitala.“