Bidenova firma sa podielala na výskume biozbraní Pentagonu v Ukrajine

27.03.2022 23:09

Ruské Ministerstvo obrany uverejnilo viaceré podrobnosti o amerických biolaboratóriach v Ukrajine, kde sa vykonávali aktivity súvisiace s výskumom biologických zbraní. Involvovaná do nich bola aj firma Huntera Bidena.

Tieto objekty patrili spolu s atómovou elektrárňou Černobyl k prvým cieľom ruských vojenských operácií. A Rusom padlo tak do rúk  obrovské množstvo dokumentov o tom, čo sa v laboratóriach dialo a na čom sa v nich pracovalo.

 

Ministerstvo obrany v Moskve vydalo oficiálnu správu  v tejto veci:

 

Na základe získaných dokumentov sme odhalili ako fungovala spolupráca vládnych štruktúr USA s ukrajinskými biolaboratóriami. Tieto štruktúry sa vo veľkom podielali na financovaní ich aktivít. Aktivity boli finančne podporované aj prostredníctvom Rosemont Seneca Investmentfonds, ktorú riadi Hunter Biden. Fonds disponuje prostriedkami vo výške minimálne 2,4 miliárd dolárov a v tomto prípade existuje úzke prepojenie s firmami, ktoré dostávali zakázky od armády USA, ako napr. Metabiota, ktorá je spolu s Black and Veach hlavným dodávateľom vybavení biolaboratórií Pentagonu, ktoré má po celom svete.

Realizáciu programu obrovského rozsahu v Ukrajine podporujú aj miliardár Soros cez svoju nadáciu USAID a Center for Disease Control and Prevention a samozrejme aj Ministerstvo obrany USA. Vedecké aspekty programu zabezpečujú popredné americké výskumné inštitúty nedzi nimi aj známy Los Alamos National Laboratory, kde sa vyvíjajú jadrové zbrane.

Do rúk Rusov sa dostali aj registračné podklady, kde je uvedené, že rozsiahlych vojensko-biologických aktivít sa zúčastnilo 30 ukrajinských biolaboratórií v štrnástich lokalitách.

Tento dokument podpísal  Viktor Polišuk štátny tajomník ukrajinskej vlády. Podpísaný bol na základe dohody  o spolupráci pre zabránenie rozširovania technológií, informácií a patogénnych vírusov, ktoré môžu byť použité pri vývoji biologických zbraní.

V registračných dokladoch je uvedený objednávateľ prác - US Department of Defense Threat Reduction, ako aj zoznam biologických zbraní.

Z dokumentov, ktoré Rusi ukoristili, vyplýva, že financovanie prác v rokoch 2018 až 2020 obnášalo 32 miliónov dolárov. Záverečný text v dokumente uvádza, že USA a americkí pracovníci sú oslobodení od daní a podobných poplatkov, ako ich predpisujú v Ukrajine zákony.