Berliner Zeitung: USA varovali Berlín už dávno pred možným terorom na Nord Stream

09.10.2022 22:01

Niečo také, čo Ukrajinu diskredituje by nemecky mainstream ešte donedávna nebol publikoval. Verejná mienka v Nemecku sa ale  rýchlo mení v neprospech Kyjeva, a to už pochopila aj časť mainstreamu, lebo do diskusií pod články o Ukrajine chodia prevažne len „antiukrajinské“ príspevky rozhnevaných ľudí, ktorí už neveria vládnej propagande.

Berliner Zeitung cituje informáciu zo Spieglu:

„Jeden detail v článku v Spiegli (Spiegel: CIA warnte Bundesregierung vor Anschlag auf Ostseepipelines) o zničených pipelines Nord Streamu vyvolal vlnu diskusií. Podľa neho varovali Američania spolkovú vládu v Berlíne už pred týždňami pred možnými útokmi na Nord Stream. Prekvapujúco ale nie Rusi boli tými, pred kým CIA varovalo Nemcov, ale Ukrajinci.“

Tajomstvom však ostáva, ako na to reagoval Berlín. O tom Spiegel a ani žiadne iné nemecké médiá nepíšu absolútne nič. Fakt je, že v každom prípade možno vychádzať z toho, že buď pre konkrétnu ochranu týchto pipelines neurobil vôbec nič, alebo to, čo urobil bolo nedostatočné a diletantské.

Ešte je možné aj to, že spolková vláda informáciu od CIA nebrala vážne a nereagovala na ňu nijakou aktivitou.

 

Na článok v Berliner Zeitung prišlo 331 príspevkov. Takmer všetky v podobnom duchu, ako tri z nich, ktoré tu uvádzam:

 

Jürgen Heller 2T

Wir opfern uns für ein Land, dass nichts gutes mit uns vorhat. Welch ein Hohn. – My sa obetujeme pre krajinu, ktorá nezamýšľa s nami nič dobré. Aký je to len výsmech.

 

Wolfgang Willi 2T

und Wer??steckt hinter der Ukraine??---unter anderem auch die CIA!!und die "Warnung"war wohl eher eine "Ankündigung"!!--von Scholz oder Baerbock,hört man zum  "Anschlag"auf uns wenig bis nichts!!

– a kto?? je za Ukrajinou?? --- okrem iných aj CIA!! a „varovanie“ bolo skôr „oznámením“!! – od Scholza alebo Baerbock, počujeme o „útoku“ na nás len málo alebo vôbec nič!!

 

Frank R 2T

CIA warnte vor ukrainischen Angriffen! Wer hat denen wohl die Waffen dazu gegeben?  

CIA varovalo pred ukrajinskými útokmi! Kto im tak ale dodal na to zbrane?