Berlín sa obáva útokov na očkovacie centrá, vakcínové firmy a vakcínové transporty

25.01.2021 23:37

V Nemecku rastie odpor nemalej časti obyvateľstva proti očkovaniu a proti dôsledkom, ktoré z toho vyplynú, ako napr. zákonom potvrdené rozdelenie občanov na privilegovaných-vakcínovaných a na „odsúdeniahodných“, ktorí odopierajú dať sa očkovať, neprivilegovaných.

Vláda v Berlíne tvrdí, že zatiaľ nemá konkrétne indície, ale že v obyvateľstve možno pozorovať v tomto smere „veľkú dynamiku a vysokú emocionalitu“. Konkrétne to je Ministerstvo vnútra, ktoré túto záležitosť komunikovalo.

Ministerstvo oznámilo, že kalkuluje s  veľkými protestnými akciami, ktoré budú organizovať odporcovia očkovania, korona-skeptici a konšpirátori. Ti sú už dávno onálepkovaní ako kriminálne živly, hoci nerobia nič iné, len vyjadrujú svoj slobodný názor, na čo v rámci demokracie majú právo.

A tak ich Ministerstvo vnútra už teraz difamuje a obviňuje ako potenciálnych útočníkov, aj keď z ich strany neprišlo k žiadnym násilnostim, len aby si tak pripravilo pôdu pre tvrdé policajné zásahy. Organizátorov protiočkovacích demonštrácií zaradilo ministerstvo k veľmi nebezpečnému tzv. konšpirátorsko-ideologickému spektru.