ZRUSENY - je v 31.3 - Banky a veľkokapitál zničia demokraciu celkom. Marx to vedel

30.03.2017 00:01

Naši politici slúžia bankám a kapitálu a pomáhajú im excelentne pri rozbíjani zvyškov demokracie. Pred viac ako rokom sľúbil minister W. Schäuble – keď vyšiel najavo obrovský finančný škandál, známy ako Panama Papers – že urobí s nemeckou vládou a Bruselom všetko pre to, aby bola navždy zlomená moc bánk (ktorá je neporovnateľne diktátorskejšia ako moc diktátora z Bosporu).

Sľúbil, že sa zákonmi zabráni bankám možnosť obrovských daňových únikov cez daňové oázy. Hovoril o úplnom vysušení takých oáz. Prešlo len niekoľko mesiacov a banky Schäubleho „skrotili“. Minister financií dnes už hovorí len o tom, že keď sú také oázy mimo Európy, tak vraj bude proti nim bojovať – ako, to nepovedal. O vysušení však už mlčí.

Ale aj v Euópe sú ešte také oázy – napr. v Monaku, Luxembursku, Írsku a inde. Tu by Schäuble mohol sušiť, ale ani tu nesuší. Banky majú aj v EÚ diktátorskú moc a majú ľudi ako J.C. Juncker a či Mario Draghi,…..

Čo občan nesmie, to banky smú a robia to vo veľkom štýle – okrádajú štát o obrovské sumy. Štát to vie a dovoľuje.Svoje veľké zisky presúvajú do daňových oáz a tým ich znásobujú.

Finančný expert Markus Meinzer uviedol, že 20 najväčších európskych bánk zarobilo v roku 2015 nelegálnym spôsobom v daňových oázach 25 miliard eur, čo bolo až 26 percent všetkých ich ziskov.

Podobne ako banky to robia aj multinacionálne koncerny. A tak tí, ktorí robia vo svete najväčšie zisky – pričom vykorisťujú najúbohejšie krajiny – platia najnižšie možné, prípadne žiadne dane. A prispievajú tak vysokou mierou k ožobračovaniu najväčších chudákov.

Napríklad Luxembursko je rajom pre mnohé nadnárodné koncerny a banky, a to z viacerých dôvodov. Možu tam urobiť takzvané Sweetheart Deals, cez ktoré dostanú mimoriadne daňové výhody.

Organizácia Oxfam má zozname niekoľko veľkobánk, ktoré v roku 2015 vyprodukovali 628 milión eur v krajinách, kde nemajú ani jediného zamestnanca. Takých prípadov sú stovky, a to len ukazuje, aký perverzný, nemorálny a antihumánny je náš systém, náš „úžasný demokratický“ kapitalizmus.

Je to len absurdný hyenizmus bez zábran a morálky, s nálepkou demokracia.

Nikto so zdravým rozumom nepochopí, čo je to za daňový systém a aká je to „dmokracia“, keď „štát“ dovolí, že „niekto“ môže robiť enormné zisky niekde, kde nemá nijakých zamestnancov. Kde je to možné, tam si nezaslúži byť tamojší systém označný za demokraciu. Je to zločinecký podvod voličov.

Následky takejto zločineckej daňovej politiky znášajú predovšetkým najúbohejšie krajiny.

Napríklad Indonézia. V roku 2015 tam mali európske banky obrat 973 milión eur. Z toho ale zdanili len smiešnu sumu 43 miliónov. Inakšie povedané krajine ukradli dane z 930 miliónov eur.

Toto majú byť naše západné hodnoty a naša západná demokracia – čím sa všade chválime?

V podstate už demokracia celkom prestáva existovať, lebo banky a veľkokapitál narušujú všetky zásady a pravidlá demokracie, a to úplne beztrestne. A veľmi často s pomocou a podporou štátu. Ale kto je tu štát? Štátom už dávno nie sme všetci, ale je to len malá vrstvička vysokopostavených politikov a tých, ktorí vlastnia „veľké peniaze“. Tí nás manipulujú a ovládajú non plus ultra.

Karola Marxa – najmä po páde komunizmu – všetci na Západe a z veľkej časti aj na Východe zatracovali a démonizovali. A všetkým nám sľubovali, že bez komunizmu budeme mať raj na Zemi. Mnohým z nás trvalo veľmi dlho, kým sme z krásneho, ale podvodného sna precitli – a mnohí sú nim zajatí ešte aj dnes.

Pritom Marx uviedol už takmer pred dvoma storočiami, že kapitál a banky bez kontroly dosiahnu takú obrovskú moc v kapitalizme, že zničia aj posledné stopy humanizmu a sociálneho cítenia v spoločnosti, lebo všetko a všetkých premenia na bezohľadných dravcov, ktorým nejde o nič iné ako o čoraz väčie zisky. A kvôli nim sú ochotní dopustiť sa akýchkoľvek zločinov.

Marx mal vo všetkom podstatnom pravdu. Dnes to uznávajú aj mnohí ľudia na Západe. Ale už je neskoro, aby sme zmenili chod spoločnosti, lebo ľudia sa nedokážu postaviť proti skorumpovanej demokracii a slepo a poslušne volia politikov, ktorí majú demokraciu len na jazyku, ale nie v srdci.