Austrália už nechce žiadnych utečencov – vláda pripravuje zákon, ktorý zakáže migráciu

21.12.2022 23:51

Austrálske médiá v poslednom čase informujú čoraz častejšie o extrémne narastajúcej kriminalite. Pritom píšu  o tom, že tento fenomén Austrália ešte pred niekoľkými rokmi nepoznala, lebo kriminalita bola vtedy pomerne nízka a roky sa udržiavala na takmer konštantnej výške.

Teraz ale informujú v úplnej otvorenosti o tom, že rýchly nárast kriminality spôsobujú ilegálni migranti.

Hoci podobne je tomu aj v EÚ, tak mainstream v Nemecku, ale aj v ďalších EÚ krajinách to zamlčuje.

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull sa v nemeckých mediách vyjadril nasledovne:

„Dáme jasne najavo všetkým tým, ktorí prídu ku brehom Austrálie s utečeneckými člnmi, ktoré im zaobstarajú kriminálni prevádzači, že dvere do našej krajiny budú pre nich trvale zatvorené.

V diskusii je totiž aj taký zákon, ktorý by dvere do Austrálie pre ilegálnych migrantov zatvoril trvale – teda navždy.

Už v časoch predošlého austrálskeho premiéra vyhostila austrálska vláda niekoľko tisíc utečencov do táborov na ostrove Manus a na ostrove Nauru, kde – ako informujú niektoré dobročinné organizácie – sú internovaní za katastrofálnych podmienok.

Tieto tvrdenia však Malcolm Turnbull kategoricky odmieta a hovorí, že Austrália dala mnoho peňazí na to, aby tam mohli dôstojne existovať. 

Ale do Austrálie ich nikdy nepríjmu. Turnbull povedal, že si je istý, že nový zákon parlament schváli a bude potom výstražným signálom pre všetkých ilegálnych utečencov, ktorí by mali namierené do Austrálie.