Atentát na Champs Élysées bol dar vraha pre Marine Le Pen

22.04.2017 20:58

Objednala si islamského teroristu šéfka strany FN, Marine Le Pen, aby zavraždil krátko pred voľbami policajta, a tak aby získala pre seba ešte viac hlasov Francúzov?

Nie – to neurobila v žiadnom prípade!

Takto ale znel titul článku jedného západného periodika. V podobnom štýle písali aj viaceré nemecké mainstream médiá. Je to nehanebné a novinársky neetické pseudoobvinenie kandidátky na prezidenta.

To má ľuďom vsugerovať ideu, že si teroristický útok mohla objednať sama, lebo jej to prinesie viac hlasov. Preto je taká výpoveď špinavosť maximálnej absurdity a kriminálny čin toho, kto to napísal.

Paríž je moje najobľúbenejšie mesto v Európe a je to láska dlhá a verná. Champs Élysées, kde sa udial vo štvrtok večr teroristický vražedný akt, navštívim vždy, keď som v Paríži a som tam pracovne veľmi často.

V čase, keď vo francúzskej televízii France 2 bežala posledná diskusia všetkých 11 kandidátov na úrad prezidenta, tak podlý teroristický akt otriasol celým Parížom i celým Francúzskom. Islamistický terorista zastrelil jedného policajta a dvoch zranil.

Zmienené periodikum píše, že strana Le Pen bude z toho veľmi profitovať. A preto tvrdí, že to bol dar pre Marine. Tým sa ale len potvrdil dramatický a hrôzostrašný scenár tých – a bolo ich vo Francúzsku veľmi veľa - ktorí sa už dávno predtým obávali, že sa to môže stať a práve na tom mieste, ktoré francúzsky národ tak veľmi miluje.

Pred dvoma týždňami som telefonoval s našim spolupracovníkom v Bordeaux a ten mi tiež povedal, že sa veľmi obáva teroristického útoku tesne pred voľbami a menoval mi dve miesta. Chrám Notre-Dame a Champs Élysées. Jeho obavy sa naplnili.

Krátko pred 21. hodinou prišiel islamistický terorista na aute tesne k veľkému policajnému transportnému autu, v ktorom sú stále policajné hliadky a ktoré trvale parkuje  na Champs Élysées, v blízkosti obchodného domu Marks & Spencer.

Tam vystúpil z auta a okamžite začal na policajtov strielať. Všade tam bolo množstvo ľudí a vypukla obrovská panika. Turisti, návštevníci i domáci v chaose a veľkom zmätku utekali hľadajúc záchranu do okolitých kaviarní, reštauráciií a bočných ulíc. Polícii trvalo dlho, kým situáciu dostala pod kontrolu.

Zajtra sa dozvieme, ako sa zneistení Francúzi rozhodnú a komu darujú svoju dôveru. Ak to bude niekto z etablovaných politikov, tak sa vo Francúzsku nič nezmení k lepšiemu.

Len niekoľko hodín po tragickej udalosti, krátko pred polnocou, vyšiel na schody pred vchodom do Élysées paláca zjavne nervózny prezident Hollande, extrémne bledý a s čiernou smútočnou kravatou. Mal krátky príhovor k zhromaždeným novinárom.

Žiaľ ani v ďalšej ťažkej hodine francúzskeho ľudu neprejavil smútok nad svojou katastrofálnou politikou. Bolo to už 6. krát, čo takto vystúpil pred národ v posledných piatich rokoch, keď islamisti vyvraždili viac ako 230 Francúzov a len opakoval to isté a sľuboval, čo v minulosti nikdy nedodržal:

„Každý rozumie, že som v myšlienkach pri zabitom policajtovi a jeho rodine. Naši občania budú ochraňovaní. Urobíme všetko pre to.“

Jeho slová zneli ale naozaj len ako výsmech. Boli to len slová do vetra. Za hrôzostrašnú a totálne stroskotanú politiku v EÚ proti islamistickému teroru nesú najväčšiu zodpovednosť práve Hollande a Merkel.

V ten tragický a nešťastný večer zneli zo všetkých kandidátov len slová Marine Le Pen dôrazne a najdôveryhodnejšie. O. i. povedala:

“Nechcem v žiadnom prípade, aby sme si doslova zvykli na islamistický teror. Chcem dať vypracovať plány útoku proti nemu. Čas naivity a nečinnosti musí skončiť. Nesmieme nechať náš národ v stave bezmocnosti.“

Jeden francúzsky priateľ mi včera povedal:

„Jedine Napoleon by vedel v tejto situácii správne konať a bolo by po probléme s islamistickým terorom u nás. Môj hlas dostane v nedeľu Le Pen.“

Ak politika nespraví niečo rozhodné a účinné, tak islamistický teror, ktorý nás čoraz viac vraždí, sa stane niečim, čo bude rozhlodávať a ochromovať všetky dôležité  „tepny“ nášho života.

Politika EÚ je v tomto smere totálnou katastrofou pre národy EÚ.

Už som viackrát napísal, prečo je tak nasmerovaná.