Arsch hoch, Muslime! Warum schweigt Ihr, Türken?

24.05.2018 17:56

Tak znie titulka v kolumne STERNU od skvelého žurnalistu, bývalého člena jeho šéfredakcie, Hansa-Ulricha Jörgesa. Slovensky: Zdvihnite riť, moslimovia! Prečo mlčíte vy, Turci? Jörges „ničí“ islam vo svojom článku, ktorý tu z veľkej časti preložím. Zároveň týmto článkom – kde je veľa paralel k mojím článkom o islame - „umlčím“ všetkých tých (je ich málo, oveľa viac je tých, ktorí mi za také články ďakujú a mi píšu, že mienkotvorná slovenská tlač nič podobné neponúka), ktorí ma primitívnym spôsobom a bez fundovaných znalostí islamu označujú za druhého Goebbelsa, za prívrženca Kotlebu, za štváča proti islamu a za šíriteľa nenávisti voči utečencom. Nič z toho nie je pravdou. Nemám nič proti islamu nepolitickému, tolerantnému, ktorý plne rešpektuje kresťanstvo i ostatné relígie. A podotkol som viackrát, že utečenci, ktorí sú naozaj vo vlasti prenasledovaní a ohrození na živote a rešpektujú a vážia si krajinu, ktorá im poskytne azyl a nie sú kriminálni, majú plné právo na našu podporu a si ju zaslúžia. Ale len tí!

Jörges je nielen podľa mňa jeden z najlepších a najvšetrannejších žurnalistov v Európe

Taký, akého som len málokedy stretol a spoznal som ich naozaj veľké množstvo, či už u nás v SR, ale i na Západe. Jörges je aj častým hosťom televíznych diskusií s politikmi  a  jeho výpovede a názory sú všeobecne vysoko uznávané. Vie povedať svoj názor aj dôležitým politikom – ako Merkel, Gabriel, Seehofer,….. Má odvahu a nedá sa kúpiť.

Teraz k článku Jörgesa, mnou vysoko cteného, aj keď občas sú aj diferencie v našich názoroch; mimochodom, Hans-Ulrich je prvým nemeckým žurnalistom mainstreamu, ktorý naplno a nekompromisne bojovne  povedal, čo je islam naozaj a tiež to, že islamizmus vychádza z Koránu :

„Riť hore, moslimovia! Prečo mlčíte vy, Turci?

Kde ste vy, imamovia? Povstanie islamu proti teroru islamistov sa malo v Nemecku už dávno konať.

Zatiaľ nebolo vôbec nič, ani len začiatok. Koniec s podvádzaním a krasorečnením. Pozrime sa pravde do očí, vy a my. A tá je trpká. V najlepšom prípade 1000 – namiesto predpokladaných 10 000 účastníkov bolo v Kolíne na demonštrácii moslimov proti teroru islamistov. To bolo fiasko!

Pritom minimálne polovica neboli moslimovia a z 500 moslimov boli dve tretiny mladých žien……………

Tento škandál nezabudneme. Že islam nemá nič do činenia s terorom islamistov? Toto, vy moslimovia, vám neuverí nikto. Lebo teroristi prichádzajú z vašich mešít, citujú váš Korán a z úst vyrážajú meno vášho boha, keď vraždia a zomierajú.

„To je pre Alaha“, volali vaši vrahovia v Londýne a všelikde inde.

Vo fatwe (náboženský dekrét islamu) stojí: „V islame je zakázané vraždiť nevinných“ a „Džihád je obranná vojna.“

Kde ale ste vy imámovia z Nemecka? Prečo mlčíte, vy tureckí moslimovia?………..

V roku 1992 demonštrovalo v Kolíne 100 000 ľudí proti rasistickým výtržnostiam, ktoré boli v Rostoku. Títo ľudia chceli aj vás chrániť. Teraz my očakávame od vás, že vy budete ochraňovať spoločnosť, ku ktorej patríte. Nie je to pre vás jednduché, ale budete to mať jednoduchšie, ak budete dobre načúvať, čo sa káže vo vašich mešitách a keď si budete všímať, čo sú to za ľudia, ktorí tam konšpirujú a vaše zistenia je potom potrebné dať aj nám na známosť.

Preto moslimovia, zdvihnite rite!“

Ak by tieto slová bol Hans-Ulrich napísal pred dvoma rokmi, tak by ho boli ľudia okolo Merkel, ale minimálne aj dve tretiny Nemcov, vyhlásili za rasistu, neonacistu a štváča proti islamu. Vtedy si to mohol len myslieť, ale nie napísať.

Teraz si to už mohol dovoliť, lebo mnohí Nemci už trochu vytiahli hlavu, z „merkelovského chomútu“, ale len minimálne, lebo si ju za kancelárku opäť zvolili, a to napriek tomu, že im stále „predáva“ svoju stroskotanú utečeneckú Willkommenspolitik, aj keď už v inom „obale“.

Nemecko, ale aj ďalšie krajiny EÚ a samozrejme aj Slovensko, potrebujú viac žurnalistov takého kalibru a takej odvahy, ako je to v prípade H.-U. Jörgesa.