Arogancia Washingtonu nepozná hraníc - 3. časť

25.07.2014 12:27

Média na Západe má Washington pod kontrolou práve tak ako aj vlády EÚ, Japonska, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu, Filipín, Južnej Kórei, Saudskej Arábie a ďalšie. Takto môže Biely Dom svoje lži a vymyslené obžaloby veľmi ľahko pumpovať do mozgov ľudí po celom svete. 

„Saddam Hussajn má zbrane masového ničenia,  a tak máme právo zničiť a spustošiť Irak" (ktorý je dodnes v katastrofálnom stave, neporovnateľne horšom ako za Saddama!!!). To hlásal Washington s absolútnym presvedčením. Za tieto nevyčísliteľné ľudské a materiálne škody nebol vzatý nikto  na zodpovednosť - žiadni americkí generáli a ani americký prezident. 

"Rusko je zodpovedné za krízu v Ukrajine" - ďalšia americká lož, ktorá stojí tisícky životov a zapríčiňuje obrovské hospodárske škody pre všetkých v Európe, nielen pre Rusko.  "Edward Snowden je ruský a čínsky špión a zradca" - lebo informoval dokonca aj Američanov, že ich vláda je zodpovedná za ilegálne špiónovanie každého vo svete, kto má počítač. "Julian Assange je špión" - pretože dal na internetu informácie o kriminálnych aktivitách americkej vlády. Ani za tieto lži nebol nikto potrestaný. 

Každý občan USA, ktorý by sa chcel postaviť plánom a aktivitám Washingtonu do cesty by bol vyhlásený za nežiadúcu osobu a domáceho extremistu. Preto sú takí ľudia strážení a špióniovaní istým druhom americkej "gestapo-domobrany". Je to dobre vyzbrojená armáda, ktorá je v podstate nezákonná a protiústavná.

 

Môj komentár:

 

Ak niekto v USA vystupuje ako pacifista a odporca vojen, tak môže počítať s tým, ze ho očakáva vyšetrovanie a zatknutie, lebo bude upodozrievaný, že je agentom cudzích, Amerike nepriateľských štátov. Kto sa zasadzuje za ochranu zvierat a agituje proti tým, ktorí majú na svedomí vymieranie druhov a ničenie životného prostredia zvierat, aj ten sa dostane na zoznam domácich extremistov a teroristov. 

Najvyšší sud USA, je z veľkej časti ovplyvňovaný  silnými súkromnými záujmovými skupinami, ktoré si kúpili aj americkú vládu. Tento súd je veľkým nepriateľom americkej ústavy, respektíve tých jej častí, ktoré ochraňujú aj práva a legitimné záujmy malých ľudí. Zákony sa neraz zneužívajú aj na to, aby do väzení boli odsúdení aj ľudia, ktorí sa dopustili úplne malých a bezvýznamných priestupkov. Prečo?

Dôvod je jednoduchý a nehanebne kriminálny: Washington neprivatizuje len svoje agresorské vojny, ale od istého času aj väznice. Súkromný systém väzníc zaručuje veľké zisky ich vlastníkom na úkor vykorisťovania práce väzňov. A preto platí: čím viac väzňov, tým sú zisky väčšie. Aj štát má z toho výhodu - nemusí do sprivatizovaných väzníc dávať peniaze na ich chod a údržbu. Okrem toho zo sprivatizovaných väzníc dostáva tiež svoj podiel na zisku. Biely Dom má na všetko svoje "skvelé" riešenia - čo na tom, že mnohé sú nehumánne a smrdia stredovekou inkvizíciou.

 

Koniec