Arogancia Washingtonu nepozná hraníc - 2. časť

19.07.2014 10:59

Podľa americkej Secret Service je syn ruského poslanca jedným z najaktívnejších obchodníkov s ukradnutými bankovými dátami týkajúcimi sa finančných záležitostí. To je samozrejme lož - predsa už aj vrabce na streche čvirikajú, že najväčším zlodejom na svete v oblasti kradnutia týchto dát je NSA. Okrem iného ich NSA kradne z Brazílie, Nemecka, Francúzska, Číny, Japonska. Majú z toho prospech aj rôzne americké firmy.

Svet bol dlhú dobu naivný a dôveroval americkému informačnému systému, ktorý vo veľkom funguje ako internetová špionážna sieť. Každý, kto si kúpi americký počítač alebo je zákazníkom amerických internetových služieb, tak si môže byť absolútne istý, že NSA o ňom všetko vie, prípadne sa všetko môže v prípade potreby dozvedieť. Vlády iných štátov si mysleli, že môžu profitovať zadarmo z kapitálových investícií USA. Teraz je ale všetkým jasné čo znamenalo toto "zadarmo":  Žiadna vláda a žiadny štát si už nedokáže svoje informácie a tajomstvá podržať len pre seba - NSA je vševediace, doslova tak ako božská inštancia, ktorá všetko vidí a počuje.

National Stasi Agency (NSA) USA može vydierať kompletne celý svet. Kto by sa opýtal amerických neokonzervatívcov, čo si o tom myslia, tak dostane odpoveď, že najúžasnejší a najdôležitejší štát, teda Spojené Štáty, majú právo vedieť o všetkom čo sa deje vo svete, aby ho mohli kontrolovať a riadiť.

Toto nie je jediný príklad toho, ako svet daroval hlúpo a naivne svoju dôveru Washingtonu.  V mnohých krajinách pracujú početné mimovládne organizácie, ktoré financuje Washington a ktoré sú jeho tajnou predĺženou rukou, s mimoriadne silným vplyvom na rôzne aktivity a neraz aj so silným politickým vplyvom na krajinu, kde pracujú. Sú schopné v prípade potreby iniciovať a organizovať aj štátny prevrat. Aj v SR ich je niekoľko a napríklad majú v rukách aj viaceré slovenské médiá.

V USA neexistujú nijaké mimovládne organizácie, ktoré by boli dovolené, napríklad ak by boli fincované ruskou vládou. V Rusku však takéto Amerikou finacované organizácie propagandisticky vytrubovali do sveta, že Putin manipuloval voľby vo svoj prospech.  V Ukrajine sú zas tieto organizácie doslova hrdé na to, že ich prsty sú namočené v krvi nevinných obetí, ktorých jediným "previnením" bolo len to, že nechceli vládu Porošenka, podporovanú aj fašistickými kruhmi západnej Ukrajiny.

pokračovanie nasleduje