Armin Laschet CDU ostro skritizoval vládu za zrušenie „zákazu“ cestovania na Malorku

23.03.2021 23:07

Nemecká vláda vydala v pondelok večer vyhlásenie, že Malorku vyňala zo svojho zoznamu krajín s vysokým rizikom nákazy Covidom, kam občania nemajú cestovať.

Na žiadne miesto vo svete necestujú Nemci už celé desaťročia tak masove ako na tento baleársky ostrov. Ročne tam prichádza viac ako 4 milióny Nemcov. Trvale tam žije okolo 20 000 Nemcov a asi 40 000 Nemcov má tam prihlásený prechodný pobyt.

V utorok sa k vyhláseniu vlády vyjadril predseda CDU a šéf vlády Severného Porýnia-Vestfálska  Armin Laschet. Jeho slová boli kritikou vlády a tým aj, a či predovšetkým, kancelárky Merkel.

V Düsseldorfe Laschet povedal:

“V súčasnosti nie je vhodný čas na hromadné cestovanie na Malorku, lebo práve cestovanie za hranice prináša so sebou veľké nebezpečie, že sa mimoriadne nebezpečné mutácie korona vírov budú v Nemecku veľmi rozširovať. S týmto sa malo v každom prípade počkať až do času po Veľkej Noci. Takto sa ale zíde na Malorke veľmi veľa ľudí.“

Ďalej šéf CDU povedal, že teraz očakáva od nemeckej vlády, že spoľahlivo zabezpečí, aby príslušné Airlines urobili testovanie všetkých tých, ktorí sa z Malorky budú vracať do Nemecka, a to priamo pred ich odletom z tamojšieho letiska.

Laschetov minister dopravy Hendrik Wüst už teraz zabezpečil, že na všetkých veľkých letiskách Severného Porýnia-Vestfálska budú navrátilci z Malorky opätovne testovaní.