Arabský svet sa dnes nachádza v podobnom stave ako po smrti proroka Mohameda

13.10.2014 00:09

 

Svet Arabov v súčasnosti zažíva chaos, výkyvy a excesy, ako to bolo  bezprostredne po úmrtí proroka Mohameda v roku 632. Ich svet trpí na extrémnu vnútornú rozorvanosť a rozpoltenosť. Do istej miery možno situáciu, ktorá v ňom momentálne vládne, porovnať so svetom kresťanov, keď prišlo po násilnej a krutej smrti českého reformátora Jána Husa ku vzniku protestantizmu a k vojnám husitov a potom následne zásluhou nemeckého mnícha Martina Luthera ku vzniku luteránskej - evanjelickej viery a cirkvi.

Situácia v Európe však v dôsledku novej viery, ktorá sa vymanila z poručníctva pápeža a katolicizmu a sa odvolávala len na autoritu Ježiša a na evanjeliá - na písmo sväté - nebola ani zďaleká taká napätá, plná násilia a zabíjania, ako sme toho svedkami v dnešnom svete Arabov.

Bolo to určite aj preto, že v tom čase nebolo vo svete toľko protichodných záujmov a toľko rôzných politických blokov, ktoré ešte naviac zvonku podporujú to, aby sa Arabi navzájom v mene Alaha vo veľkom ničili a zabíjali, k čomu im Západ ochotne a s radosťou dodáva zbrane a tým spôsobom predlžuje utrpenie ľudí, žijúcich na arabských územiach, kde stále hrozí smrť.

Jednému problému nasleduje druhý a jeden konflikt zapríčiní další a táto postupnosť pokračuje ďalej a ďalej a prerastá pomaly, ale iste, do veľkého nebezpečia aj pre ostatný svet.

 

Môj komentárr:

 

Naviac v tejto ťažkej, neprehľadnej a chaotickej situácii, sa vôbec nedá spoľahnúť na takzvané mienkotvorné veľké médiá, ktoré nás v mnohých dôležitých bodoch, týkajúcich sa sveta Arabov, ale aj Ukrajiny a Ruska, doslova kŕmia s nepravdami a dezinformáciami. Lži a nepravdivé tvrdenia prúdia do médií systematicky predovšetkým z USA, Veľkej Británie a Izraela, kde sú perfektne organizované inštitúcie, ktoré boli vytvorené pre jediný cieľ - manipulovat podľa potreby verejnú mienku.