Arabskí kresťanskí utečenci sú vystavení nenávisti muslimských extrémistov aj v Nemecku

12.08.2014 16:13

Do Nemecka prichádzaju v ostatných mesiacoch tisícky utečencov z arabských krajín, kde sa odohrávajú brutálne vojenské konflikty. Je medzi nimi veľa arabských kresťanov. Len v Iraku je v súčasnej dobe na úteku viac ako 30 000 arabských kresťanov. Čo je širokej verejnosti v Európe však úplne neznáme, to je skutočnosť, že títo kresťania, ktorí hľadajú azyl v Nemecku, sú dokonca aj v tejto kresťanskej krajine vystavovaní útokom a prenasledovaniu radikálnymi moslimami a salafistami, ktorí tam žijú trvalo alebo prechodne!

Podľa Open Doors, organizácie, ktorá sa zasadzuje za ľudské práva, je vo svete prenasledovaných asi 100 milónov kresťanov. Najviac trpia kresťania v Somálii, Sýrii (nebolo tomu tak za vlády prezidenta Assada, ktorý kresťanov chránil), Iraku, Jemene, Pakistane, Saudskej Arábii.  

Je priam neuveriteľné, že utečeneckí arabskí kresťania, keď po ťažkých útrapách a utrpeniach konečne dosiahnu Nemecko a veria, že našli pokojné útočište, tak aj tam ich nájdu moslimskí extremisti a dokonca ich objavia aj v azylových domovoch.

Do Nemecka prisla aj arabská kresťanka Aischa M. z Iraku.  Ako kresťanka musela byť vo svojej vlasti veľmi opatrná. Svoju vieru musela ukrývať. Jej moslimská rodina o tom vedela a sa od nej dištancovala. Keď sa jej situácia stávala čoraz nebezpečnejšou, tak ušla s pomocou prevádzačov pred niekoľkými rokmi do Nemecka.

Dva roky strávila v azylovom domove. Rozpráva:"Po celý ten čas som musela pripravovať svoje jedlo len na izbe. Akonáhle som prišla do spoločnej kuchyne, tak som bola atakovaná moslimskými utečencami zo Sýrie, ktorý ma okrikovali, že som nečistá a že urobím aj kuchyňu a tým aj ich potraviny nečistými. Prečo sú ale títo ľudia potom v Nemecku, keď sú pre nich kresťania nečistí? A peniaze Nemcov nie sú pre nich nečisté? Tie však s radosťou poberajú a neštítia sa ich vôbec."

Oficiálne čísla o tom, akým útokom  a ako často sú kresťanskí azylanti z arabských štátov v Nemecku vystavení útokom moslimských extrémistov, neexistujú. Postihnutí tvdia, že sú veľmi vysoké.