Ani Merkel nezabránila, aby sa jej „nepriateľ“ Maaßen CDU nestal kandidát pre Bundestag

01.05.2021 23:59

Hans Georg Maaßen exšéf Spolkového úradu pre ochranu ústavy, z ktorého ho „vyhodila“ kancelárka, lebo ju opakovane kritizoval za jej utečeneckú politiku, sa jej teraz dokonale pomstil.

V sobotu bol zvolený vo volebnom okruhu 196 južného Durínska za priameho CDU  kandidáta na poslanecký mandát v Bundestagu. Dostal až 86 percent hlasov – jeho konkurent len 14 percent.

Maaßen bol časťou CDU neustále difamovaný a isty čas mu hrozilo  aj vylúčenie zo strany, a to preto lebo vo svojich vyhláseniach neraz prejavil otvorené sympatie s AfD.

Mal však a aj má veľa prívržencov v radoch CDU, najmä vo východnom Nemecku, a tak kancelárka sa napokon neodvážila dať ho z CDU „odstrániť“.

Maaßen sa po svojom zvolení za priameho kandidáta na poslanca CDU poďakoval všetkým, ktori mu dali svoju dôveru. Povedal, že chce urobiť všetko pre to, aby sa v Nemecku nevytvorila vláda Zeleno-Červená-Tmavočervená, teda Zelení, SPD, Ľavica.

Viaceré nesystémové internetové portále priniesli informáciu o tom, že niekoľko dní pred zvolením Maaßena bol vyvíjaný masívny tlak z vedenia CDU v Durínsku na delegátov, ktorí volili, aby volili jeho konkurenta.

K tomu Maaßen povedal, že jeho zvolenie je jasným  dôkazom toho, že CDU sa stáva stranou, kde rozhodujú rádoví členovia strany a nie stranícka elita.

Voľbu rebela CDU a „úhlavného nepriateľa“ kancelárky kritizovali viacerí jej verní prívrženci.

Medzi nimi aj štátna sekretárka pre integráciu vo vláde Severného Porýnia-Vestfálska Serap Güler CDU.

Na twitteri napísala:

„Kolegom v južnom Durínsku - ako môžete byť takí blázni, že hádžete kresťansko-demokratické hodnoty cez palubu. Je to trpký deň.“

Ako len môže niekto, kto nie je kresťanom, hovoriť niečo o kresťanských a demokratických hodnotách a zároveň nedemokraticky odmieta demokratickú voľbu neohrozeného človeka so silnou chrbtovou kosťou, akým je Hans-Georg Maaßen, ktorý odoprel devótnu poslušnosť kancelárke, a to aj za cenu toho, že ho pozbavila jeho vysokého úradu!