Angela Merkelová dostala neočakávaný dopis od skupiny bývalých vysokých dôstojníkov tajnej služby USA

04.09.2014 00:38
 

Bol to prekvapujúci moment, keď Angela Merkelová dostala otvorený dopis od bývalých pracovníkov americkej tajnej služby. Bolo v ňom  posolstvo týchto skúsených a dlhoročných dôstojníkov pre nemeckú kanceláriu, ktorým ju varujú, aby neverila tvrdeniam Washingtonu, že sa konala ruská invázia do Ukrajiny. Dopis sa objavil tri dni potom, ako koruptná kyjevská vláda a generálny sekretátr NATO, Rasmussen, obvinili Moskvu z invázie do východnej Ukrajiny.

V otvorenom liste nemeckej kancelárke, ktorý bol uverejnený bezprostredne pred  vrcholným zasadaním NATO vo Walese 4. a 5. septembra, je o.i. uvedené: 

"Nevideli sme žiadne dôveryhodné dôkazy o zbraniach hromadného ničenia, ktoré mal mať vtedy Bagdad pred dvanástimi rokmi, keď naša armáda  na ich základe prepadla Irak. A ani teraz nevidíme nijaké dôkazy, že ruská invázia do Ukrajiny sa naozaj konala. A aj Vy by ste mali skepticky posudzovať tvrdenia nášho ministerstva zahraničných vecí a zástupcov NATA." 

V zmienenom liste bola vyslovená aj kritika na generálneho sekretára NATA, Rasmussena. Pisatelia listu vyjadrili názor, že všetky Rasmussenove reči vyznievajú tak, akoby boli vypracované Washingtonom.   

 

 Môj komentár: 

 

Klobúk dole pred takýmito Američanmi. V prípade týchto mužov ide o mimoriadnych autentických amerických patriotov, ktorý maju naozaj radi svoju krajinu, ale ktorí dokážu byť objektívni a prejavia odvahu ju aj kritizovať, keď vedia, že je v nepráve a že svojím konaním ohrozuje mier vo svete a neboja sa všetko riskovať, len aby prekazili hroziacu katastrófu. A že takýmto verejným vystúpenim riskujú veľmi veľa, to vieme najneskôr po prípade Edwarda Snowdena.