Andrij Meľnyk, viceminister zahraničia Ukrajiny: Rolf Mützenich je najcynickejší a najodpornejší nemecký politik

23.01.2023 15:32

Diskusia o dodávke nemeckých bojových tankov Leopard eskaluje: 

Bývalý ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrij Meľnyk teraz  tvrdo a nehorázne – a to nie po prvý raz - zaútočil na šéfa parlamentnej frakcie SPD Rolfa Mützenicha a urazil ho ako „najhnusnejšieho a najodpornejšieho“ nemeckého politika.

Urobil  to proti všetkým pravidlám politickej diplomacie. Tento muž by bol pre každú skutočnú demokraciu ako diplomat a politik absolútne neúnosný – nie však pre Ukrajinu a jej  prezidenta, tam je vysoko oceňovaný.

Jeho správanie možno označiť ako správanie mafiánskeho gaunera, ktorého rozkazy musia byť okamžite splnené.

Dôvod Meľnykovho chrapúnskeho soptenia:

Racionálny a nezaujatý objektívny postoj Rolfa Mützenicha k Rusku a jeho veľká snaha o dosiahnutie mieru.

„Mützenich nesie teraz plnú zodpovednosť za tento katastrofálny obraz Nemecka vo svete a navždy sa zapíše do histórie ako najcennejší ruský propagandista od začiatku ruskej agresie, ktorý blokuje podporu Ukrajiny," vyhlásil Meľnyk.

Klobúk dole pred týmto skvelým a nebojácnym politikom z radov SPD, akým Rolf Mützenich je. O to viac si zaslúži obdiv v tejto nebezpečnej  komplikovanej situácii, keď väčšina EÚ politikov podporuje deštruktívnu a na zničenie Ruska orientovanú politiku USA.

Mützenich bol a je veľkým obdivovateľom zmierovacej politiky niekdajšieho veľkého kancelára Západného Nemecka Willyho Brandta, ktorý v dramatických časoch studenej vojny robil v rámci svojej východnej politiky všetko pre to, aby prišlo k skutočnému zmiereniu medzi Západom a Východom, čo sa mu napokon – na veľký hnev USA – aj podarilo. 

Západní revanšisti ho  za to nenávideli a označovali ho za „agenta“ Moskvy.

Niečo podobné dnes musí zažívať aj Rolf Mützenich, ktorý podobne ako legendárny Willy Brandt, nechce nič iné, len dosiahnuť mier a zažehnať nebezpečie tretej  svetovej vojny.

 

Ukrajina obviňuje politika SPD, že má veľmi blízko k Rusku. Od začiatku vojny sa Mützenich opakovane vyslovil za rokovania s Ruskom.

Ešte pred grobianskym nechutným Meľnykovým výbuchom hnevu na Twitteri Mützenich odmietol kritiku političky FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermann na adresu kancelára Olafa Scholza za jeho „proruské“ výroky v diskusii o bojových tankoch Leopard.

"Pani Strack-Zimmermann a ďalší politici nás svojimi rečami vháňajú do vojenského konfliktu. Ale tí, ktorí dnes požadujú, aby sme Kyjevu dodali ťažké bojové tanky, tak budú zajtra kričať po lietadlách a vojakoch," povedal politik SPD a ešte dodal:

"Politika v časoch vojny v Európe sa nerobí v štýle rituálov pobúrenia a zlostného chrčania, ale s rozvahou a rozumom."

Strack-Zimmermann označila isté vyjadrenia, najmä od Scholza, k dodávkam bojových tankov na Ukrajinu za „katastrofu“, a to preto lebo na jednej strane Nemecko poskytuje Ukrajine masívnu podporu, ale keďže na druhej strane brzdí dodávku bojových tankov, tak to potom vyvoláva úplne iný dojem.

 

Azda nikdy v minulosti nebol nejaký nemecký politik doslova zasypaný takou ostrou kritikou od občanov, ako v tomto prípade politička Strack-Zimmermann.